Хигинс размаза и О'Съливан и заслужено триумфира в "Шампионата на играчите"

Хигинс размаза и О'Съливан и заслужено триумфира в "Шампионата на играчите"
Живите снукър легенди Джон Хигинс и Рони О'Съливан изиграха 18-ия финал помежду си в битка за трофея от "Шампионата на играчите" и забележителният през седмицата шотландец надделя с 10:3 и повече от заслужено прекрати сушата си откъм ранкинг титли.

Вълшебника от Уишоу бе разгромил с 6:0 Джордан Браун и Марк Селби, както и с 6:1 Кайрън Уилсън по пътя към последното стъпало в турнира, като дори Ракетата не можа да му окаже сериозна съпротива по отношение на интригата в резултата. Хигинс намали изоставането си в директните сблъсъци със "съученика си" от знаменития випуск '92 на 31-37 победи, а специално във финалите вече съотношението е 10-8 в полза на Гения от Чигуел.

Топ наградата от 125 000 паунда напълно логично попадна в банковата сметка на безспорно най-величествения играч през седмицата, който дори с 30 години професионален стаж зад гърба си продължава да търси начини да подобри играта си и именно промяна в техниката (приближаване на щеката до кюбола преди удар) го изведе до бляскавото постижение. 31 ранкинг титли вече има Хигинс в невероятната си кариера, като не беше постигал такъв успех от 2018 година, когато спечели Откритото първенство на Уелс.

За Рони финалът бе под номер 57 в ранкинг системата, изравявайки рекорда на Стивън Хендри, който пък се връща край зеленото сукно следващата седмица в Откритото първенство на Гибралтар. О'Съливан загуби и четирите си мачове за титли през кампанията до момента, но срещу Хигинс в такава форма нито един съперник нямаше шансове, дори да не прави непредизвикани грешки на масата.

Хигинс поведе с 5:0 след две поредни тотални разчиствания, а после Рони показа майсторството си с топ брейка на турнира - 144, който ще му осигури бонус от 10 хиляди паунда. При 6:2 двамата излязоха отново във вечерната сесия, а доминацията на Вълшебника от Уишоу продължи и той завърши по шампионски със сенчъри брейк от 121 точки.

Още от Снукър

Виж всички