Тенис експерт: Цвети може да се справи със Серина

Тенис експерт: Цвети може да се справи със Серина

Цветана Пиронкова е способна да победи Серина Уилямс, смята дългогодишният тенис национал на България Ивайло Трайков. Двете отново ще се срещнат в III кръг от турнира в Мелбърн, който подгрява Откритото първенство на Австралия. Двубоят се очаква да започне  около 9.30 ч. днес.

Цвети има шанс и може да се справи - анализира за "България Днес" предстоящия мач Ивайло Трайков. - Показа го на Откритото първенство на САЩ, където изигра първи турнир след дълга пауза. За малко не успя. Сега има по-големи шансове."

Пиронкова вече спечели два мача от началото на турнира и събра пет поредни победи от старта на сезона. Уилямс има изиграни един официален мач - убедителен успех над Дария Гаврилова, и един демонстративен - победа над Наоми Осака.

"Виждам колко добре играе Цвети. Справи се отлично с изключение на първия сет срещу Дона Векич, но след това с лекота я обърна - добави Трайков. - Плюс за Пиронкова ще бъде броят на изиграните мачове. Доста по-обиграна е. Фактор в този и предстоящите двубои в Австралия ще бъде карантината. За голяма част от елитните тенисисти това са първи срещи."

Според Ивайло Трайков ключов фактор в предстоящия мач ще бъде сервисът на Серина Уилямс. Той се оказа решаващ в техния предишен двубой в Ню Йорк. Тогава американката имаше сериозни проблеми с началния удар в първия сет, който загуби. След това коригира подаването и направи обрат.

"Ако сервисът върви, ще е много трудно. Уилямс ще разполага с много лесни точки. Ако не тръгне и се влиза по-често в разиграване тогава ще бъде различно", допълни Ивайло Трайков.

Още от Тенис

Виж всички