Григор Димитров и другите тенисисти няма да играят в четвъртък

Григор Димитров и другите тенисисти няма да играят в четвъртък
Пореден хаос заради коронавируса се разрази в Мелбърн в средата на подгряващите турнири преди Australian Open. Служител на хотела, където са настанени играчите и щабовете им, е дал положителна проба за COVID-19, поради което се отменят мачовете в "Мелбърн парк" за четвъртък.
Григор Димитров трябваше да се изправи срещу Алексей Попирин около 11 часа, но организаторите обявиха, че тенис няма да се играе на 4 февруари, защото всички трябва да се самоизолират в стаите си. Едва когато 500-те гости на хотела дадат отрицателни проби за коронавируса, може да прекратят карантината си.

Не е ясно дали в петък ще има подновяване на програмата на турнирите, които са подгряващи Australian Open и съответно трябва да приключат до неделя, защото на 8 февруари почва "Големият шлем". Организаторите обещаха официално, че ще направят всичко възможно да тестват всички в най-кратки срокове.
Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс призова да не се стига до паника, защото това е "изолиран случай" и е първият такъв от около месец насам. Промени в Australian Open не се предвиждат.

Още от Тенис

Виж всички