Прогнозите на Бойко Младенов пред Sportal.bg: Не трябва да се изключва вариантът Ямбол да приземи Черноморец

Прогнозите на Бойко Младенов пред Sportal.bg: Не трябва да се изключва вариантът Ямбол да приземи Черноморец

Утре стартира 16-ят кръг от НБЛ, като в първия мач един срещу друг ще се изправят Берое и Черно море Тича. Варненци гостуват на тима от Стара Загора, след като бяха разгромени от Балкан в последния си мач, докато Берое записа важен успех срещу Ямбол преди два дни. Във вторник първенството продължава с дербито на кръга, в което Черноморец приема Ямбол. А в последния мач Спартак Плевен е домакин на Академик Пловдив. Преди срещите, Sportal.bg отново се довери на компетентното мнение на бившия баскетболен национал Бойко Младенов, който направи своите прогнози за предстоящите сблъсъци.  

Берое – Черно море Тича (25.01 – 19:00 ч.)

49 Левски Лукойл - Берое

 

Драмата с липсващите играчи в Черно море продължава с пълна сила и за съжаление варненци няма с какво да се противопоставят на Берое. Колкото и да се влагат момчетата, колкото и да искат да направят нещо, се очаква лесна победа за домакините от Стара Загора. Съмнявам се, че ще се повтори разгромът от мача с Балкан, но победата категорично ще отиде в сметката на Берое. Любо Минчев разполага с по-класен състав и повече състезатели, на които може да разчита. Смятам, че Берое ще победи с двуцифрена разлика.

Фаворит: Берое

Черноморец – Ямбол (26.01 – 17:00 ч.)

May be an image of 7 души и стоящи хора

Това ще е най-интересният мач в този кръг. Ако има някакво подценяване от страна на домакините от Бургас, въпреки добрите им игри, ще се затруднят със сигурност. Ямбол винаги е опасен отбор и не трябва да се подценява, но познавайки треньорът на Черноморец, смятам, че такова нещо няма да има. Затова предполагам, че и неговите момчета ще спечелят този мач, макар и трудно. Не изключвам варианта Ямбол да приземи Черноморец, но това изцяло зависи от домакините. Ако гледат с голямо самочувствие , могат да бъдат приземени наистина много бързо. На баскетболистите на Черноморец ще им е тежко от гледна точка и на сгъстената програма. Ще бъдат уморени, мачът им с Академик Пловдив не беше лесен, затова тази среща с Ямбол ще е още по-трудна за тях. Важно е да спрат лидерите на Ямбол. Иван Лилов играе перфектно този сезон. Намери си мястото, където да се представя добре, както сме свикнали да го гледаме в силните му години и наистина е лидер, от когото всеки противник трябва да се притеснява.  На хартия Черноморец е фаворит. Ще бъде много интересен мач с висока резултатност.

Фаворит: Черноморец

Спартак Плевен – Академик Пловдив (26.01 – 19:00 ч.)

66 Левски Лукойл - Академик Пловдив

 

Баскетболистите на Академик Пловдив допуснаха няколко загуби и играха доста противоречиво в последните мачове. По време на самите срещи се наблюдават спадове и възходи в играта им. Този мач смятам, че ще си го спечелят. Пак ще им бъде трудно, но ще се справят. Спартак е опасен отбор и винаги е бил такъв, особено като домакин. Играчите на Александър Дяковски не се притесняват, играят спокойно, няма никаква тежест върху тях, така че ще бъде трудно за играчите на Академик Пловдив, но те са фаворити и би трябвало да спечелят. Определено сблъсъкът ще бъде доста резултатен. И двата отбора играят атакуващо. Може да има и смени във водачеството на самия мач, дори съм сигурен, че това ще се наблюдава доста често в хода на срещата.

Фаворит: Академик Пловдив

Основна снимка и снимка №2: НБЛ 

Още от Баскетбол

Виж всички