Реал Мадрид с рекордни приходи напук на COVID-19

Реал Мадрид с рекордни приходи напук на COVID-19
Бейл е като суперзвезда на фона на Азар, притесняват се в Мадрид
Бейл е като суперзвезда на фона на Азар, притесняват се в Мадрид

Испанският шампион Реал Мадрид регистрира рекордни за европейския пазар приходи от 681.2 милиона евро през сезон 2019/2020, въпреки че сумата като цяло е с 8% по-ниска от миналогодишната, сочи проучване на одиторската фирма KPMG.

Приходите на Реал Мадрид по време на засегнатия от Ковид-19 сезон са най-големи в сравнение с останалите отбори, които спечелиха титлите в шестте водещи европейски първенства. Байерн Мюнхен обяви 607.2 милиона, а Ливърпул е на трето място в класацията с 557 милиона. Следват Пари Сен Жермен с 540.6 милиона, Ювентус с 401.4 милиона и Порто с едва 87.3 милиона.

Проучването на KPMG сочи още, че всички шампиони от големите европейски първенства са с по-ниски приходи от миналата година.

"Една криза почти винаги е последната съставка за огромна беда в света на бизнеса, но тя също така ни кара да бъдем иновативни и да еволюираме", казва директорът на отдела за спортни анализи в KPMG и автор на изследването Андреа Сартори.

"За мен е окуражаващо да виждам, че футболните власти, отделните федерации и многобройните клубове обсъждат реформи в турнирите и календара, а също така желаят и да ограничат харчовете. Те искат и изменение на цялата икономика в европейския футбол".

Клубовете отбелязаха голям спад в приходите най-вече от билети и телевизионни права, но според проучването някои от тях са подобрили показателите в мърчъндайза и рекламата. Ливърпул е най-големият печеливш с цели 14% повече от миналия сезон, а след него са Байерн с 4 процента и Реал с 2.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички