Гледай на живо

Хърватия - Италия 1:0

Лекар: Азар е в порочен кръг и такива неща никога не завършват добре

Лекар: Азар е в порочен кръг и такива неща никога не завършват добре
Верига за бързо хранене се подигра с Азар
Верига за бързо хранене се подигра с Азар

Поредната травма на Еден Азар притесни всички в белгийския национален отбор. Вчера стана ясно, че нападателят на Реал Мадрид ще пропусне следващите 4-6 седмици заради нова мускулна травма. Лекарят на представителния тим на “червените дяволи” Кристоф Сас се страхува, че при Азар това се превърна в нормалност.

“Когато един футболист е във форма, има по-голям шанс той да не се контузва. Еден се намира в порочен кръг и не е лесно да се измъкне от него. Притеснително е какво се случва с неговата мускулатура. Един играч трябва да може да рита, да скача и да сменя рязко посоката на движение на висока скорост. Разбира се, това е много трудно в етапите на рехабилитация”, коментира д-р Сас.

Според него настоящата контузия само по себе си не поставя под въпрос участието на Азар на Европейското първенство, което започва на 11 юни.

“Искаше ни се той да може да играе във всеки мач на Реал, защото това е най-добрият начин да си във форма за ЕП. В момента няма драма, но е много важно Азар да се измъкне от тази задънена улица. Травми на този етап от сезона не са притеснителни, но при Еден е поредната такава. А случаите с хронични контузии никога не завършват добре. Първо беше глезенът, после дойдоха мускулните травми…”, каза още медикът.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички