Мик Шумахер: Нямам проблем, когато ме сравняват с баща ми

Мик Шумахер: Нямам проблем, когато ме сравняват с баща ми

Германецът Мик Шумахер, който през новия сезон 2021 ще дебютира във Формула 1 за американския отбор на Хаас, няма нищо против да бъде сравняван с легендарния си баща Михаел, който е седемкратен световен шампион.

Мик Шумахер получи шанс за дебют във Формула 1 в Хаас, след като през тази година спечели титлата във Формула 2. Баща му, Михаел Шумахер, не се е появявал публично от декември 2013 година, когато претърпя тежък инцидент при падане със ски и получи сериозни травми на главата. Той продължава да се лекува в дома си в Женева.

„Никога не съм имал проблем, когато се споменава името на баща ми Михаел, свързано с мен, когато ни сравняват. Това по никакъв начин не ме натоварва“, коментира 21-годишният Мик.

„Бащи ми е постигнал нещо огромно в автомобилния спорт. За мен е чест и в същото време е и предизвикателство. Това за мен е отговорност и мотивация винаги да опитвам да давам най-доброто от себе си. Но не и допълнителен товар“, допълни още младата надежда на Германия.

Младият Шумахер призна, че е получил ценни съвети от сънародника си и четирикратен световен шампион Себастиан Фетел, който е много близък с баща му: „Бъде себе си. Вярвай в себе си. Не се страхувай да показваш кой си“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти