Мик Шумахер защити Хамилтън, като го сравни с баща си

Мик Шумахер защити Хамилтън, като го сравни с баща си

Мик Шумахер все още не е направил официалния си дебют във Формула 1, но вече бе въвлечен в политическите игри на спорта. Младият германец подписа договор с американския отбор Хаас, който е напълно подкрепен технически от Ферари, които пък инвестират сериозно в кариерата и развитието на Мик като пилот. Синът на легендата и седемкратен световен шампион Михаел Шумахер защити голямата звезда на спорта Люис Хамилтън, който тази година изравни великия рекорд по световни титли на баща му.

Според пилота на Ред Бул Макс Верстапен и много от критиците успехите на Люис се дължат 90% на болида на Мерцедес и на 10% от таланта му. Мик обаче не е съгласен с тези твърдения и изрази голямото си уважение към Хамилтън, като дори го сравни с великия си баща.

„Когато в който и да е спорт има шампионска доминация на един спортист, то винаги се стига до пропускането на много важни фактори, отговорни за успехите му. За постигането им се искат огромна психическа устойчивост и неспирна работна етика, които не са по силите на всеки, дори бил той пилот на най-високо ниво във Формула1. Да, вроденият талант и развитието му са неизменна част от това да бъдеш шампион, но да наложиш доминация над всичките си конкуренти, означава, че ти си различен“, коментира Шумахер.

„Всичко това притежава Хамилтън, подобно на баща ми. Двамата са велики шампиони и в успехите им няма и процент случайност и никой не може да им отнеме мястото в историята. Разбирам колегите им и критиците, които не са доволни от начина, по който доминират спорта ни, но както казах, вече те са свръхамбициозни и знаят точно как да постигат целите си. Те са като големите айсберги и ние често виждаме само техния връх“, завърши философски Мик.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти