Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Сърбия (U16) 1:2 (ПОЧИВКА)

Бивш нападател на ЦСКА-София: Ултрасите в България не са нормални, водени са от гологлава мечка

Бивш нападател на ЦСКА-София: Ултрасите в България не са нормални, водени са от гологлава мечка
Португалец се завръща на "Армията"
Португалец се завръща на "Армията"

Бившият футболист на ЦСКА-София Роланд Алберг говори за престоя си в клуба и България. Крилото пристигна в София през пролетта на 2018-а от Филаделфия, но остана само няколко месеца и през лятото напусна родината ни. Той изказа и доста любопитно мнение относно феновете в родния футбол и призна, че има много омраза в ултрасите на Левски и ЦСКА-София. 

"Изкарах чудесен период в София. Но в даден момент станах много скъп за клуба. За щастие, успяхме да се разделим по съвсем цивилизован начин. В Америка бях просто добре платен, за България бях скъп.

Футболът в България е много екстремен. Сравним е с този в Турция, но трябва да добавите и ултрасите. Те не са нормални. Когато видите ЦСКА и Левски да играят едни срещу други... Не е нормално, такава омраза!


Ултрасите са водени от човек, който прилича на гологлава мечка и всички крещят заедно като луди през цялото време. Ако загубиш дербито, не можеш да излезеш в града и да се придвижваш нормално. Те играят на Националния стадион и има ограмни празни пространства между агитките. Семейството ми и децата оставаха вкъщи по време на този мач и го гледаха по телевизията. Заради мерки за сигурност", казва Алберг.

Още от БГ Футбол

Виж всички