Костадинов: Трябва да се дава повече шанс на наши футболисти

Костадинов: Трябва да се дава повече шанс на наши футболисти
Илиан Илиев е фаворит №1 за поста национален селекционер
Илиан Илиев е фаворит №1 за поста национален селекционер

Вицепрезидентът на БФС - Емил Костадинов, също е мнение, че е нужна промяна в националния ни тим. Той не пропусна да похвали младежката ни селекция до 21 години, която бе изключително близо до класиране на Евро 2021.
България беше близо, но за съжаление всичко свърши (видео+галерия) "Мисля, че се представихме отлично в квалификациите, с изключение на мача в Латвия, където загубихме две точки. Тези точки ги загубихме със същите футболисти, които играха при победата с 3:0 над Естония, така че не мисля викането на младежки национали в представителния тим е повлияло по някакъв начин.

В младежкия отбор има и други добри футболисти, така че за мен това не е грешка. Имаме много млади таланти и тези момчета го доказаха. Те са били на Европейско първенство до 17 години и до 19 години, тъй че имат качества да са в първия отбор.
Говорим доста години, че трябва нещо да се направи, за да тръгне националният отбор нагоре. Прекалено много чужденци играят в България. Трябва да се дава повече шанс на наши футболисти. Каквото зависи от мен ще се опитам да го направя, тъй като вече няма накъде", обясни Костадинов пред "Дспорт".

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти