Жан-Пиер Папен искал да удуши Костадинов и себе си

Жан-Пиер Папен искал да удуши Костадинов и себе си
Христо Стоичков: Велик ден е!
Христо Стоичков: Велик ден е!
Бившият капитан на Франция Жан-Пиер Папен искал да удуши героя на България от 17 ноември 1993 година Емил Костадинов. Легендарният френски голаджия признал това на Емо в Байерн (Мюнхен), където двамата бяха съотборници в средата на 90-те години. Двете попадения на Коща изхвърлиха "петлите" от световните финали в САЩ и дадоха началото на най-големия български успех във футбола.

"Помня първия ни разговор, след като заиграхме заедно в баварския гранд. Още на първата тренировка Папен дойде при мен и ми каза: "Емил, продължавам да се стряскам от кинжалния ти удар в последната минута. Честно казано, толкова голямо огорчение не бях изпитвал. Така никой не беше попарвал Франция. Идеше ми да удуша теб, съотборниците ти и цяла България. Но по-скоро ми идваше да се удуша сам!".
Аз редовно го бъзиках след това и му разправях, че ако съм знаел, че един ден ще заиграем в един отбор, щях да му купя сувенир от САЩ. С Папен бяхме приятели. Даже винаги, когато с Байерн имахме мач извън Мюнхен или извън Германия, спяхме в една стая. Много, много точен човек е той", сподели Костадинов пред "Блиц".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти