Димитров: От 3 декември съм на борсата

Димитров: От 3 декември съм на борсата
Илиан Илиев е фаворит №1 за поста национален селекционер
Илиан Илиев е фаворит №1 за поста национален селекционер

Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров направи интересен коментар за бъдещето си. Младият специалист сподели, че съвсем скоро ще бъде безработен.
Сашо Димитров: Те вече са мъже! Трябва да се помисли за функцията на този отбор "От 3 декември съм на борсата, бъдещето ми е такова засега. Аз съм работил и с друго много силно поколение, което също като тези момчета, беше на Европейско първенство до 19 години и си го спечели. В мъжкия отбор също има много добри състезатели. Ако се направи една добра симбиоза, отборът може да има и друго лице и да показва други резултати, но това не е моя тема", сподели специалистът след снощната победа над Естония с 3:0.
Димитров не скри и удовлетворението си от успеха. "Наистина съм горд с играчите си. Аз знам, че имат и вашето уважение, и симпатиите на спортната общественост. Благодаря от сърце. Това бе изключително силна кампания на младежкия национален отбор. Има и горчивина, че не можахме да се класираме. Никой не ни го е поставял като цел, но ние самите го имахме, защото сме с манталитет на победители.

Играли сме на такива форуми, знаем какво е, искахме и заслужавахме да сме там. Единствено Русия е с по-добър баланс от нас и заслужено отиват на Европейско. Съжаляваме много, но аз смятам, че това е максимумът, пък нека другите да дават оценка", заяви Александър Димитров.

Още от Национални отбори

Виж всички