Очакват Иван Петков да води следващия мач на украинския Прометей

Очакват Иван Петков да води следващия мач на украинския Прометей
Иван Петков поема украинския шампион
Иван Петков поема украинския шампион

Селекционерът на българския национален отбор и бивш треньор на Марица (Пловдив) Иван Петков ще води украинския СК Прометей (Камянске), част от който е разпределителката Лора Китипова. Новината съобщи президентът на клуба Володимир Дубински.

 "Надяваме се, че в четвъртък Иван Петков ще отлети за Украйна и в мачовете от следващия кръг на украинското първенство вече ще може да изведе отбора. Вярвам, че нашето сътрудничество ще бъде дълго и много ползотворно. Много сме благодарни на Иван, че прие предложението ни и сме сигурни, че ще донесе много позитиви както за нашия клуб, така и за волейбола в Украйна като цяло. Добре дошъл в Прометей! Само победа", написа Дубински.

Иван Петков е най-успешният треньор в историята на Марица. Той е начело на клуба от близо 15 години като маричанки успяха да спечелят шест пъти титлата в НВЛ, пет пъти Купа България и веднъж Суперкупата. С Марица Иван Петков написа и сериозна страница в евротурнирите, където участва три поредни сезона в груповата фаза на Шампионската лига и записа впечатляващи победи над отбори като руските Динамо (Москва), Енисей (Красноярск), РК Кан (Кан, Франция), Уралочка-НТМК (Екатеринбург, Русия) и френските Безие (Безие) и РК Кан (Кан).

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти