Липсата на купувач за Дъглас Коста бави трансфера на Киеза

Липсата на купувач за Дъглас Коста бави трансфера на Киеза

Ювентус работи усилено по привличането на Федерико Киеза от Фиорентина, но клубът не може да финализира трансфера, преди да намери купувач за Дъглас Коста. Такава информация се появи в няколко авторитетни италиатски издания, сред които "Тутоспорт" и "Гадзета дело Спорт".

Юве се опитва да разкара Дъглас Коста цяло лято. Бразилецът бе предложен на различни клубове. В един момент се  смяташе, че той е близо до преминаване в Манчестър Юнайтед, но "Червените дяволи" отказаха да платят исканите от Юве 30 милиона евро. Уулвърхамптън също имаше сериозен интерес, но пък Коста категорично отказа да премине на "Молиню".

"Старата госпожа" трябва бързо да реши този проблем, за да може да вземе Киеза в състава си. Времето за това е малко, тъй като трансферният прозорец затваря на 5 октомври, а клубът може да регистрира играчи за Шампионската лига до 6 октомври.

Иначе се смята, че Ювентус и Фиорентина вече са уточнили всички детайли по трансфера на Киеза. Той ще пристигне в Торино първо под наем срещу сума от порядъка на 10-12 милиона евро, а след това "бианконерите" ще платят още 50 милиона на няколко вноски в следващите години. Футболистът също е договорил личните си условия.

Юве освен това се опитва да продаде и Матия Де Шилио и Сами Кедира, които също не влизат в плановете на Андреа Пирло. Германецът дори преговаряше да разтрогне договора си по взаимно съгласие, но не успя да се разбере с ръководството, тъй като искаше да получи пълния размер на заплатите по договора си в размер на 6 милиона евро, докато торинци му предложиха едва 2,5 млн. евро.

Де Шилио пък бе свързван с доста отбори, но в клуба така и не е пристигнала официлна оферта за него.

Още от Футбол свят

Виж всички