Юве е все по-близо до Киеза

Юве е все по-близо до Киеза
Ювентус отново посяга към Федерико Киеза
Ювентус отново посяга към Федерико Киеза

Шансовете Ювентус да привлече звездата на Фиорентина Федерико Киеза в последните дни от трансферния прозорец не са никак малки. Различни медии на Апенините разкриха подробности около преговорите между двата клуба. Според Джанлука Ди Марцио от Юве са предложили като разменна монета Даниеле Ругани и Матия Де Шилио, но Фиорентина иска друг футболист на "бианконерите" - Мерих Демирал. Интерес към турския бранител има и от Англия, но Ювентус не смята да се разделя с него.

Алфредо Педула от Gazzetta dello Sport твърди, че "виолетовите" са приели офертата на гранда от Торино за Киеза. Италианският национал първоначално ще премине в Юве под наем за сума между 10 и 12 млн. евро, а след края на сезона ще бъде купен за 50 млн., които ще бъдат разпределени на 4 вноски. Все още няма споразумение за какъв период трябва да бъде платена цялата сума.
На Киеза е предложена годишна заплата от 5 млн. евро и той е каза "да". Той е обвързан с Фиорентина до лятото на 2022 година, но отказа да поднови договора си.

Преди да финализира привличането на Киеза, Ювентус трябва да се освободи от Дъглас Коща, Ругани и Де Шилио. Сами Кедира също няма да остане в клуба и се очаква да разтрогне по взаимно съгласие.

Още от Футбол свят

Виж всички