Отборите в Русия започнаха подготовка, вижте как чужденците ще стигнат до там

Отборите в Русия започнаха подготовка, вижте как чужденците ще стигнат до там

Повечето отбори във волейболната руска Суперлига вече започнаха своя предсезонен тренировъчен лагер. Тимовете стартираха заниманията без чужденците си. Някои чакат визите си, други ще пристигнат в Русия още следващата седмица. Руското издание "Бизнес ONLINE" направи проучване как състезателите ще стигнат до страната във все още усложнената обстановка.

Българският национал Цветан Соколов ще се присъедини към Динамо (Москва) на 9 август в Турция. В Южната ни съседка тренировките текат от няколко дни. Белгиецът Сам Деруу ще пристигне на 10-и, а финландското либеро Лаури Керминен ще стане част от тима, когато уреди всички документи.

"Събирането в Турция беше планирано още през зимата преди ситуацията с пандемията. Миналото лято се готвехме за сезона на същото място. Отборът отива в специализиран спортен хотел, където се спазват всички необходими мерки за безопасност. Посещението в Турция вече е официално разрешено от руското правителство. Уверени сме, че вземайки това решение, нашите власти са анализирали напълно ситуацията. Нямаме страхове и причини да не се доверяваме на техните решения", заяви старши треньорът на Динамо Константин Брянский.

При Локомотив (Новосибирск) ситуацията не е по-различна. Двамата сръбски волейболисти Дражен Лубурич и Марко Ивович и треньорите Пламен Константинов и Петър Шопов също ще започнат занимания от няколко дни.

Положението с чуждестранните играчи в Зенит (Санкт Петербург) като че ли е най-добро. Кубинският състезател с руски паспорт Ореол Камехо пристигна в средата на юли през беларуската граница, тъй като страната не затвори границите с Русия по време на пандемията. Центърът Дмитрий Пашицкий, кондиционният треньор Клаудио Рифели и полският физиотерапевт Павел Барила пристигнаха на 14 юли през Финландия с валидни визи.

В Кузбас (Кемерово) темата също е на дневен ред. Сръбският център Петър Кръсманович ще лети от Турция за Москва, но другото ново попълнение Иван Зайцев ще лети за Русия от Лондон, като се очаква да е с отбора в средата на следващата седмица.

Украинските волейболисти на АСК (Нижний Новгород) Дмитрий Виетский и Денис Петров в момента тренират с националния си отбор. Първият най-вероятно ще влезе в Русия през региона Белгород. Петров пък ще бъде освободен едва в края на август.

Легионерите на Зенит (Казан) и Урал (Уфа) пък все още са без визи, въпреки паспортите и сертификатите с отрицателни резултати от теста за COVID-19. Очаква се до средата на август проблемът да е разрешен, тъй като ще има повече опции за полети.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички