Арбитражният съд потвърди изпадането на Хартс и Патрик Тисъл

Арбитражният съд потвърди изпадането на Хартс и Патрик Тисъл
Хартс и Партик Тисъл ще играят през новия сезон в Лига Чемпиъншип (второ ниво) и Лига 1 (трето ниво) на шотландския футбол, след като Арбитражната комисия, свикана от местната ФА, реши да не отменя решенията на по-ниската инстанция.
Двата клуба предприеха съдебни действия, след като се оказаха изпадащи по формулата спечелени точки на мач, използвана за обявяване на края на сезона заради пандемията от COVID-19. 
Решението беше взето, след като всичките 42 професионални клуба в Шотландия дадоха право на Лигата да вземе решение как да се процедира с определянето на крайното класиране.
Хартс и Партик Тисъл искаха промоциите на Дънди Юнайтед, Рейт Роувърс и Коув Рейнджърс да бъдат замчразени, за да могат да останат те. 
Изпълнителният директор на Шотландската лига (ШПФЛ) Нийл Донкастър приветства решението на арбитража, описвайки го като ''ясно, всеобхватно и единодушно''.

"Радвам се, че подходът ни беше потвърден през целия интензивен период, през който се разглеждаше това решение. Това беше много специфична материя, взискателен като ангажирано внимание процес, но имах пълно доверие в действията и решенията на борда ни", каза още шефът.

Президентът на Лигата Мърдок Макленън заяви, че Комисията е изслушала много доказателства, свидетели, в това число и трима членове на Борда, преди да се произнесе.

"Искам да уточня, че съжалявам за ранното приключване на сезона, което извади Хартс, Партик Тисъл и Странрар, заяви още Мърдок МакЛенан. 
"Въпреки това, при обстоятелствата мога да кажа, че нямаше жизнеспособна алтернатива." 
Панелът потвърди също, че Странрар, който реши да не предприема съдебни действия, беше изведен в Лига 2.

Още от Футбол свят

Виж всички