Григор Димитров: В момента не съм готов да се състезавам на най-високо ниво

Григор Димитров: В момента не съм готов да се състезавам на най-високо ниво

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че все още не е готов да играе на най-високо ниво, след като се излекува от коронавирусна инфекция.

Димитров се завърна на корта през уикенда на демонстративен турнир във френския град Ница, но допусна последователни загуби от представителя на домакините Ришар Гаске и от испанския ветеран Фелисиано Лопес.

"Очевидно в момента не съм готов да се състезавам на най-високо ниво. Движението ми на корта се подобрява, всички останали неща също вървят в правилната посока, но все пак не е лесно да възстановиш формата си. Вирусът при мен протече тежко, трябваше да си остана вкъщи за около месец. Имах проблеми с дишането, не се чувствах добре. Бях уморен, нямах вкус и обоняние. Имах всички симптоми и не беше никак забавно", коментира Димитров за "Tennis Majors".

"Затова все пак съм щастлив, че успях да се завърна на корта. Никога не знаеш. Един ден се чувствах прекрасно, а след това изведнъж трябваше тотално да изключа, да спя или просто да почивам", допълни той.
Димитров, който даде положителен тест за Ковид-19 след участието си на организирания от Новак Джокович демонстративен турнир "Адриа Тур safe" в Задар на 22 юни, коментира и живота по време на изолацията.
"Беше тежко и ментално. Стоиш сам 20 дни по 24 часа...разбира се в тази ситуация много неща ти минават през главата. Няма значение колко си силен психически. Мисля, че като човек, като спортист, е неизбежно да ти дойдат някои лоши мисли в главата, така че трябваше да се справя и с това. Този вирус е реален. Ако вземаме необходимите мерки, всички ще бъдат в безопасност и нещата ще се оправят по-бързо. Но е странно, така че трябва да се обърне внимание не само на физическия аспект, но и на менталния", коментира хасковлията.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти