Covid-19 отново на пътя на Кобрата

Covid-19 отново на пътя на Кобрата

Коронавирусът отново застава между Кубрат Пулев и двубоя му за световните титли на IBF, WBA, WBO и IBO с Антъни Джошуа. Агентът на Кобрата Ивайло Гоцев обяви пред WBN, че към момента има една основна пречка, да са обяви кога ще се проведе сблъсъкът. И тя е свързана с поставянето под 14-дневна карантина на български граждани от страна на правителството на Великобритания.

Наскоро от Острова обявиха разхлабване на мерките за някои страни. За съжаление обаче България остава в списъка с държави, чийто представители трябва да се поставят в изолация за период от две седмици, преди да могат свободно да се придвижват. Това означава, че Кобрата и целият му екип ще бъдат под карантина, ако битката се проведе в Лондон, какъвто е планът. При това положение, докато местното правителство не разхлаби мерките и за България, мач изглежда няма да има.

“Последната пречка, за да проведем този мач, е световната пречка. Няма да отрека, че има хора, които наистина страдат и се борят с този вирус, но единственото, което чакаме в момента, за да имаме дата за срещата, е правителството на Великобритания. Те трябва да отворят границите, за да може Еди (Хърн, мениджърът на Ей Джей) да има публика на стадиона. Разбирам го и него - това е бизнес и всичко опира до парите”, коментира Гоцев.

Той изрази съжаление, че предложението му битката да се пренесе в Хърватска е било неглижирано.

“Офертата бе страхотна. Но в крайна сметка от тяхна страна не проявиха реален интерес, защото не искат да местят мача от Острова. Когато разбрахме, че срещата ще е или там, или никъде, се отказахме да настояваме. Няма значение, доволни сме, че ще може да го бием на негова територия. Отиваме в Северен Лондон и ще спечелим битката. Защото това правят воините - те покоряват и точно това ще сторим и ние. Отиваме да покорим Ей Джей в собствения му дом”, каза още Гоцев през WBN.

“Тема спорт”

Още от Бойни спортове

Виж всички