Питър Фюри: Джошуа ще трябва да рискува, за да победи Пулев

Питър Фюри: Джошуа ще трябва да рискува, за да победи Пулев
Антъни Джошуа рискува да загуби титлата си, ако не предприеме рискове срещу Кубрат Пулев. Това заяви треньорът Питър Фюри. 
Фюри познава много добре българския боксьор, тъй като през 2018 година синът му Хюи Фюри се би с него в столичната зала "Арена Армеец". Мачът завърши с победа на Пулев, който в момента е официален претендент за пояса на Международната боксова федерация. Именно срещу него трябва да бъде и следващият мач на Джошуа, но засега няма яснота кога и къде ще се проведе срещата.


"Пулев е много предпазлив боксьор. Той е много подценяван и е страшно неудобен противник", каза Питър Фюри пред "Скай Спортс". 
"За да го победиш, трябва да го събориш, а за тази цел Антъни Джошуа ще трябва да поеме много рискове. Колкото и да са тежки ударите на Ей Джей, той няма да може да разчита да спечели този мач само с бързи комбинации и удари с дясната ръка. Джошуа ще трябва да бъде експлозивен, но и достатъчно внимателен. По-ниската възраст на Джошуа ще му даде предимство, но това не означава, ще успее да пробие лесно съперника си. Пулев е истински професионален боец", допълни Фюри.

Според опитния треньор Джошуа няма да може да разчита на тактиката, с която победи Анди Руис в Саудитска Арабия в края на миналата година. Тогава британецът позволи на съперника си да диктува темпото, но го държеше на безопасно разстояние в центъра на ринга през цялото време.

"Пулев може да се окаже непосилен за Джошуа при такова развитие. Влезе ли един път в ритъм, той може да те смаже. Ей Джей няма да може да стои само в отбранителна позиция, защото точно срещу такъв стил боксьори обича да играе българинът", каза още Питър Фюри.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти