Селби се класира на полуфиналите в Шампионата на тура

Селби се класира на полуфиналите в Шампионата на тура
Магуайър влезе в престижен снукър клуб
Магуайър влезе в престижен снукър клуб
Марк Селби победи Ян Бинтао с 9:6 и се класира на полуфиналите на Шампионата на тура по снукър. Световният номер 7 намери място в елитното събитие като трети поставен след триумфи в откритите първенства на Англия и Шотландия, ставайки първият играч с успех в повече от един турнир от сериите "Домашните нации".Бинтао пък можеше да заслужи бонуса от 100 000 паунда, полагащ се на най-добре представилия се играч в поредицата на Coral, като загуби финала на Шампионата на играчите от Джъд Тръмп. С отпадането му сега обаче само трима души имат тази възможност - Тръмп, Шон Мърфи и Стивън Магуайър.
Селби ще се изправи срещу Мърфи или Марк Алън на полуфиналите, като те ще премерят сили помежду си днес от 15 и 21 часа.

Веселяка от Лестър имаше трудности в началото на срещата и изостана с 1:3, но подобри представянето си и изравни резултата на 4:4 в края на ранната сесия. Вечерният сегмент започна добре за 37-годишния англичанин и той дръпна с два фрейма чрез брейкове от 66 и 57.

Ян спечели следващата партия, а фрейм номер 12 беше много ключов. Селби първи направи поредица от 64, но китаецът се добра до изваждане на черната. Веселяка от Лестър я реализира с флук и поведе със 7:5. Сенчъри от 105 увеличи аванса на трикратния световен шампион, след което Бинтао спечели една партия, но Селби приключи мача в продължилия 42 минути фрейм номер 15.

Още от Снукър

Виж всички