Да направиш 6 сенчъри брейка и да загубиш

Да направиш 6 сенчъри брейка и да загубиш
Магуайър влезе в престижен снукър клуб
Магуайър влезе в престижен снукър клуб

Световният шампион от 2005 година и носител на “Тройната корона” Шон Мърфи направи цели шест сенчъри брейка, но въпреки това загуби четвъртфиналния сблъсък в Шампионата на тура по снукър с 8:9 от Марк Алън.  


Магьосника изравни рекорда за най-много стотици в мач от формат максимум 17 фрейма - той изравни постижението на Стивън Магуайър, който го бе поставил по-рано през седмицата при победата си с 9:5 над Нийл Робъртсън. 


Алън отново се представи на висота и за седми път през сезона достигна полужинали, но все още не е прескачал тази фаза. На пътя му застава Марк Селби. Мърфи загуби шансовете си да вземе бонуса от 100 хиляди паунда, полагаща се на най-добре представилия се играч в сериите “Coral”, включващи още Световната Гран при и Шампионата на играчите. 

“Ако имаше публика днес, щях да загубя, защото Шон играеше страхотно. Аз лично много харесвам да играя пред зрители, но те щяха да са на негова страна и всичко да приключи. Все пак, надявам се да не играем пред празни трибуни още дълго”, коментира победителят.

Полуфиналните двойки са: Магуайър - Тръмп и Селби - Алън

Още от Снукър

Виж всички