Тедеско за най-скъпата покупка на Спартак (М): Много е умен и това е проблем

Тедеско за най-скъпата покупка на Спартак (М): Много е умен и това е проблем

Старши треньорът на Спартак (Москва) Доменико Тедеско коментира очакванията си за представянето на халфа Гуус Тил след подновяването на сезона. Нидерландецът беше привлечен миналото лято от АЗ Алкмаар за рекордните 16 млн. евро, но засега среща трудности с адаптацията и не оправдава високите очаквания.

"Гуус наистина е много класен футболист. И е добър човек. Той е умно момче, което в известна степен му създава проблеми. Когато отидеш в нов клуб и знаеш, че за теб са платени много пари, това те поставя под напрежение. Особено ако си млад, а той е само на 22. Всяко негово действие се следи под лупа. Един сбъркан пас и всички започват да коментират него, а не десетките точни подавания. Беше важно да свалим напрежението от плещите на Тил. Да, той често оставаше резерва, защото искахме постепенно да го интегрираме в тима. По-лесно е да играеш спокойно, когато водиш с 2:0", обясни Тедеско.

"Тил свърши добра работа по време на подготовката. Прогресът му беше видим. Сега е по-уверен, по-освободен в действията си. Гуус е изключително талантлив и ще ни свърши чудесна работа, скоро ще се убедите", добави наставникът на Спартак.
В същото време генералният директор на клуба Томас Цорн разкри какви са перспективите пред трима от футболистите, чието бъдеще на този етап е неясно. Това са халфовете Аяз Гулиев и Наил Умяров, както и вратарят Александър Селихов.
"Гулиев беше пратен в Спартак-2. Това не значи, че се е скарал с някого и няма да се върне в основния състав. Азя ще дойде в офиса утре и ще обсъдим ситуацията. Трябва да си говорим честно и открито, това е в основата на успехите", каза Цорн.
"Умяров е сред най-големите ни таланти, разчитаме на него, защото той е бъдещето на Спартак. Не сме си и помисляли да го продаваме или преотстъпваме. Наил е спартаковец и ще остане в отбора. Колкото до Селихов, той работи много професионално и изпревари възстановяването си с два месеца и половина. Саша тренира с отбора и се конкурира с Александър Максименко, който на този етап ще продъжи да е титуляр", обясни Томас Цорн.

Още от Футбол свят

Виж всички