Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Гледай на живо

Турнир на талантите: зона Велико Търново - зона Благоевград

Данчо Лазаров: Левски не е фалирал, временно няма да участва в първенствата

Данчо Лазаров: Левски не е фалирал, временно няма да участва в първенствата
Иван Сеферинов: По 200 бона на година им излизат на Левски момичетата от провинцията
Иван Сеферинов: По 200 бона на година им излизат на Левски момичетата от провинцията

Ръководилият до месец март дългогодишен президент на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров разясни ситуацията около женския волейболен Левски. Наскоро се появи информация, че клубът се закрива. През 1995-а Лазаров създаде Левски Сиконко и така и при мъжете, и при жените бе продължена историята на едни от най-славните волейболни отбори в миналото не само у нас, но и в Европа. След като стана президент на федерацията през 2001 година той излезе официално от ръководството на клуба, но остана близо до делата на Левски. Чуйте какво каза Лазаров пред БНР:
Изчезна Левски във волейбола при жените
"Още на 16 март, когато се видя какво настъпва с тази зараза, Левски изпрати писмо до БФВ, с което информира официално ръководството, че прекратява участието на женския отбор, както и на всички останали възрастови групи. Решението бе продиктувано единствено и само от епидемиологичната обстановка в страната.
Волейболната федерация ще търси решения след разпадането на женския Левски
Впоследствие обаче настъпиха някои промени в  цялостната философия за управление на федерацията, което не съответства на нашите виждания и представи как това трябва да стане. Първи вицепрезидент на федерацията е Илия Динков, който в същото време е и президент на Марица. До тук нищо лошо, но треньорът на националния отбор на жените, както и на другите отбори за девойки, са също треньори от Марица. Мениджърът на националния отбор е пак от Марица, а Борис Халачев е на отговорна позиция и в БФВ. Получи се силна концентрация на един клуб и това е Марица. Изразявам позиция, която касае Левски и смисъла на участието на Левски в спортните събития на БФВ. При тази структура в БФВ абсолютно няма никакъв смисъл от участието на Левски, за мен това е явен конфликт на интереси.  Не съм склонен да участвам в това шоу".
Данчо Лазаров: Ще разберете на 16-и дали ще го бъде Левски
"На въпрос дали до понеделник, когато изтича крайният срок за заявки за участие в първенството при жените, няма да настъпи промяна в решението, Лазаров отговоря: „Не, това е решението. Състезателките са освободени, разделихме се приятелски. Искам да обърна внимание на нещо, за да няма свободни съчинения на тема фалити и финансова нестабилност. Клубът не дължи на никого абсолютно никакви задължения, няма и към държавата, към НАП, към НОИ".
Легендата Георги Чолов: С края на Левски свършва и волейболът
За варианта други хора да поемат управлението на Левски, Лазаров споделя: "Досега не се е появил такъв желаещ. Преди години направих една грешка, като подарих мъжкото направление на Владимир Николов. Втора грешка от този характер няма да направя. Клубът прекратява участието си временно за тази година, като ще продължи да бъде член на БФВ".
И Вангелия Рачковска ще играе в унгарския УТЕ
Предложението за 16 отбора в елита на мъжкото ни първенство Лазаров коментира така: "Не е много мъдро решение. То удовлетворява амбициите на няколко отбора от Висшата лига, а идеята за две осмици означава, че втората е обречена. Тя няма да има достъп до телевизионни излъчвания, нито до евентуални привлечени финансови средства от рекламния продукт".

Какво смята Лазаров за това как ще се отрази кризата на волейбола у нас: "Кризата се отрази на социалния живот в целия свят и няма да ни заобиколи. Не бих могъл да гадая точно как ще е във волейбола, но ще има затруднения от финансово естество. Опасявам се обаче и от възникването на такива огнища на заразата, както става в последните дни. Спортните зали, за съжаление, са едно прекрасно място за такива огнища. Мисля, че много родители ще се позамислят преди да изпратят децата си в спортни зали. Докато това не отшуми категорично и този страх все още го има у хората, не трябва да бъдем оптимисти".

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички