Баена и Меси - кой отказа да подаде ръка на другия? (видео)

Баена и Меси - кой отказа да подаде ръка на другия? (видео)

Много футболисти чакат с нетърпение да си разменят фланелките с Лионел Меси след края на някой мач, други просто мечтаят да се докоснат до аржентинския магьосник на Барселона. Сред тях обаче изглежда не е халфът на Райо Валекано Раул Баена. Играчът на "пчеличките" и Меси не си стиснаха ръцете преди началото на мача между Райо и Барса в събота, спечелен от каталунците с 4:0, макар че причината засега остава неясна.

Баена първоначално бе обвинен, че той е отказал да се здрависа с "десетката" на Барса, но полузащитникът на Райо побърза да се защити и даде своето обяснение за този любопитен момент. "Искам да разясня за какво става въпрос, защото в много репортажи се твърди, че аз съм този, който е отказал ръкостискането с Меси. Те бяха гости и минаваха покрай нас, за да ни поздравят. Ясно се вижда, че аз понечвам да подам ръка на Меси, но я отдръпвам, когато виждам, че той ме подминава", сподели 24-годишният халф и добави: "Не зная дали Меси забеляза ръката ми, но не отдавам никакво значение на това. Не искам да се задълбава, това е просто един незначителен детайл и исках просто да изясня нещата".

Раул Баена получи жълт картон за нарушение срещу Меси в мача, но халфът на "пчеличките" настоява, че на извършения от него фаул не бива да се отдава голямо значение. "Искам да кажа нещо и за фаула ми срещу Меси. Това е нарушение, каквото може да се види да правят много играчи в много мачове, без никой да му обърне и най-малко внимание. Това е действие, което реферът наказа с жълт картон и нищо повече. Мисля, че е глупаво да се отдава по-голямо значение на това", заяви Баена.

Любопитно за отбелязване е, че Баена е юноша на Малага, но после преминава във футболната академия на Барселона, след което започва професионалната си кариера в каталунския съперник на "лос кулес" Еспаньол.

Още от Футбол свят

Виж всички