Фетел няма предпочитания за съотборник

Фетел няма предпочитания за съотборник

В края на сезон 2013 Ред Бул ще се разделят с единия си пилот. През юни Марк Уебър реши да се оттегли от спорта и сега отборът трябва да му намери заместник. Кандидатите за мястото му не са малко - Даниел Рикардо, може би Жан-Ерик Верн, Кими Райконен, а наскоро започнаха да се носят слухове и за Фернандо Алонсо.

Кой ще е новият съотборник на трикратния световен шампион Фетел през 2014? Самият Себастиан няма предпочитания, заяви шефът на отбора Кристиан Хорнер.

"Не мисля, че Себ умува по въпроса, честно казано. Не се притеснява да се изправи срещу когото и да било и не е изразявал претенции по темата. Познава Кими, познава и Даниел. И двамата са много бързи пилоти и за Себ ще са предизвикателство. Въпреки това той не иска да влияе на мнението на отбора по никакъв начин", обясни Хорнер.

Ако Ред Бул предпочетат да вземат Кими Райконен от Лотус, така догодина ще разполагат с двама първокласни пилоти. Според Хорнер няма да е проблем да имат двама номер едно. "И двамата пилоти получават еднакви възможности. От тях зависи какво ще правят на пистата и това определя кой е водещият. Във всеки един момент водещ пилот е този, който има повече точки".

Обикновено решенията за пилотите се взимат в лятната почивка и Хорнер е убеден, че накрая Ред Бул ще има двама силни пилоти. "Даниел е в началото на кариерата си, но има скоростта, а за останалото няма как да знаем, преди да го поставим в тази ситуация. Имаме достатъчно информация, за да вземем решение. Искаме да разполагаме с двамата най-бързи и най-силни пилоти, които да сложим в колите си за следващия сезон. И Даниел и Кими са изключително добри варианти".

Снимка: Getty Images

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти