Хюлкенберг: На мястото на Ред Бул бих избрал Рикардо пред Алонсо

Хюлкенберг: На мястото на Ред Бул бих избрал Рикардо пред Алонсо

Ако Нико Хюлкенберг имаше властта да избира пилотите в отбора на Ред Бул, би заложил на Даниел Рикардо пред звездата на Ферари Фернандо Алонсо. Това призна германецът, като се аргументира, че Рикардо е част от младежкия отбор на шампионите и прекрасно познава и разбира философията на Ред Бул.

За разлика от него Алонсо, който е двукратен световен шампион, трудно би се сработил със Себастиан Фетел, който в последните три години му отнема шанса да стигне до третата си титла. В подобна ситуация Нандо изпадна в тежко неразбирателство между характерите с Люис Хамилтън и прекрати договора си с Макларън преждевременно.

"Ако можех аз да избирам, бих заложил на Даниел Рикардо. Той е много бърз и има голям шанс да се превърне в много силен пилот. Напълно наясно е с начина, по който се работи в Ред Бул, и може да чака шанса си в годините напред", заяви Хюлненберг. "Алонсо се е доказал като един от най-добрите във Формула 1 и това няма как да бъде оспорено. Според мен обаче двамата с Фетел няма как да се сработят така, както го правиха с досегашните си съотборници, и от това ще пострадат успехите им", завърши германецът.

снимка: Getty

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти