За Таити ще ритат деветима безработни

За Таити ще ритат деветима безработни

Селекционерът на националния отбор на Таити Еди Етаета заяви, че е сериозно притеснен от факта, че деветима от всички негови 23-ма футболисти, които са на Купата на конфедерацията, са безработни. Тази вечер от 22,00 часа българско време Таити ще дебютира на такова високо футболно ниво срещу отбора на Нигерия. Таитяните сензационно спечелиха турнира за Купата на Океания и попаднаха в семейството на другите континентални шампиони.

"В нашия отбор от 23-ма футболисти деветима са безработни. И това е най-големият ни проблем в момента. От останалите кой е куриер, кой учител по физкултура, имаме един счетоводител, а друг е треньор. Един от нашите защитници става всеки ден в 4,00 часа сутринта и работи като алпинист по сградите, а в 17,00 часа идва на тренировка. Разбира се, нашите футболисти нямат такава техника и физическа форма, каквато имат повечето от съперниците ни. Но имаме оръжие и това е сърцето, с което играем, и таитянският дух, не се предава", заяви селекционерът Етаета.

Нападателят на Нанси Марама Вайруа е единственият професионалист. Въпреки че от години е в Европа, Вайруа не къса корените си с Полинезия. "Когато попаднахме в този турнир, бях просто във възторг. Стадионите са страхотни. Такива в Таити, естествено няма. И сега ние трябва да покажем всичко най-добро, което можем. Оказахме се като в един филм. За мене участието тук е като подарък за кариерата ми", доволен е 33-годишният нападател.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички