Ред Бул продължават да се оплакват от гумите

Ред Бул продължават да се оплакват от гумите

Ред Бул все още искат доставчикът на гуми за Формула 1 - Пирели, да промени смесите за оставащата част от сезона. Отборът спечели Гран при на Бахрейн, но това не означава, че ще оттегли искането си, заявява шефът на екипа Кристиан Хорнер.

Себастиан Фетел увеличи преднината си в класирането при пилотите с 10 точки пред Кими Райконен след триумфа на "Сахир". Хорнер обаче настоява, че меките гуми за 2013 са прекалено меки и трябва да бъдат променени. На въпроса дали Ред Бул вече са доволни от гумите, Хорнер обяснява: "Не, все още мисля, че гумите са прекалено на ръба. Да се налага да спираш четири пъти в едно състезание, е прекалено. Другите отбори изглежда имат по-големи проблеми от Ред Бул с гумите, но трябва да ги питате за тяхното мнение. Според мен, Пирели са стигнали прекалено далече и трябва да се върнат малко назад".

Фетел и Ред Бул изглеждат, сякаш са овладели ситуацията с гумите, но според Хорнер, представянето им е зависело от правилния и балансиран работен прозорец. "Тези гуми са много сложни и тук успяхме да ги използваме правилно. Стратегията проработи, тактиката от квалификацията запази гумите за състезанието и Себ имаше достатъчно на разположение. Когато си в прозорец с балансирани гуми, можеш да доминираш. Но линията между различните прозорци е много тънка, и ако излезеш от нея, може да ти се наложи да спираш по четири или пет пъти".

Утре Пирели организират среща във фабрикта си в Милано, за да оценят как се представят гумите им в първите четири състезания от сезона и да решат дали има нужда от промени до края на кампанията. Моторспорт директорът на италианската марка заяви по-рано, че ако се наложи да се правят модификации, те ще са малки. "В крайности сме, както беше и миналата година. Тогава всички коментираха "О боже, прекалено далече сте отишли". Ако сме направили продукт, който работи само тук, щяхме да имаме огромен проблем в останалата част от сезона. Затова всичко е до баланса", заявява Хембри.

Снимка: Getty Images

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти