ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Томов има 500 000 лв. за Венци Христов - босът с нови две обещания

Томов има 500 000 лв. за Венци Христов - босът с нови две обещания

Силният човек в ръководството на "червените" направи изявление след поклонението пред един от основателите на клуба - легендарния д-р Стефан Божков, който почина на 90-годишна възраст.

В

него босът на армейците заяви, че по принцип в ЦСКА има пари. След това Томов обеща още едно ново попълнение (б.а. Иван Стоянов) и само победи през пролетта. Ето какво каза стратегът на червените пред ТВ7 и други медии:

- Г-н Томов, една голяма личност - д-р Стефан Божков си отиде, как ще го запомните?

- Може би като един от най-големите за последните 65 години. Капитан на националния ни отбор, един от създателите на ЦСКА. Той беше последният от първото футболно поколение на ЦСКА. Преди него си отидоха Нако Чакмаков, Манол Манолов - Симулията. Божков беше човек, който мислеше за младите. Винаги ми казваше: "Сашо, мислете за утрешните поколения". Прекрасен човек, отзивчив, усмихнат. Така ще остане в моето сърце. Божков е име, което трябва да остане в българския спорт. Гордея се, че беше един от първите, които влязоха в "Алеята на славата" на ЦСКА. Но той е легенда на целия ни спорт. Този човек, един достоен офицер от Българската армия, през всичките тези години остави изключителна следа като морал в спорта, като морал в отношенията между хората. Прекланям се пред него.

- Не е сега най-подходящият момент, но какво е положението около Венци Христов?

- Не се споразумяхме по всичко с Берое. Нещата не са приключили. Първо Венци иска да играе в ЦСКА, второ той има клауза по договора, според която той трябва да бъде освободен срещу определена сума. От Берое спорят по нея. Предложихме няколко варианта, но те не бяха приети. Разбирам позицията на Берое, те държат на футболиста си. Но има и нещо друго – на Христов трябва да бъде даден шанс да блесне и да излезе и на международната сцена. А това става през големите български клубове. Може би в Стара Загора са преценили, че той е много нужен на клуба, може би това е причината. Не трябва да затваряме вратата. Ние желаем той да бъде привлечен и рано или късно това ще стане.

- Вие разполагате ли със средства да покриете тази сума?

- В ЦСКА има пари, но не забравяйте, че трябва да покриваме разходите на предишните собственици. Бяха ни оставили 35-37 млн. лв. дълг, в момента той е 12 млн. лв. Извършили сме колосална работа. Проблеми има с лиценза, но ще се справим. Водим всекидневна битка. Не са плащани възнаграждения на треньори пет години. Сто футболисти чакат възнагражденията си. Можехме да платим сумата за Христов на две части в продължение на 20 дни. Не е тайна, че ние искахме да платим на траншове, на две, на три. В замяна бяхме готови да отстъпим 20% от правата му, това беше мое предложение. Всички щяха да бъдат доволни от това. Но в Берое не се съгласиха на нищо – нито на разсрочените плащания, нито да получат част от трансферните права на играча.

- Има ли развитие около новия спонсор на клуба?

- Първо – в следващите дни ни предстои публичното предлагане на акции , това е много важна стъпка в развитието ни. Тук е моментът да разкрия, че една голяма част от ветераните ще получат безвъзмездно акции от фирмата собственик Лира Инвестмент. Всички имена от историята на клуба ще получат акции. Искам ЦСКА да стане клуб, който да принадлежи на легендите и феновете си, а не на "чичко Паричко". Колко до фирмата Трейс Холд Груп - това е спекулация. С тях сме преговаряли за ремонт на стадиона. Към ЦСКА има интерес, включително от чуждестранна финансова сила. Не искам да се прибързва на дребно и да се получи ситуацията с Globul, когато в клуба на влизаха реални пари. Казали сме ясно - искаме 1 млн. евро от новия спонсор. В момента работим с един чужд и един наш спонсор. Но вижте - приходите от спонсора ще бъдат реално десет пъти по-малко от сумата, която очакваме от акциите.

- Доволен ли сте от подготовката и селекцията?

- Всеки ден говоря със Стойчо Младенов, по един, по два пъти. Чувствам от него и от основните играчи едно задоволство. Селекцията не е приключила, очакваме още една-две нови имена, извън Венци Христов. Така че мога твърдо да кажа, че съм доволен. Имаме вече шест нови имена, очакваме и седмо. Съставът играе много силно, когато е с титулярите. С юношите имаме проблеми, но това е естествено. Направихме два лагера направихме, подготовката беше много интензивна, предстоят още контролни срещи след завръщането на отбора от Турция. Очаквайте от ЦСКА само едно – победи.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти