Платини: ФИФА угоди на Кристиано за "Златната топка"

Платини: ФИФА угоди на Кристиано за "Златната топка"

Президентът на УЕФА Мишел Платини не знае кой трябва да спечели "Златната топка". "Фаворити са Меси, Кристиано Роналдо и Рибери. Двамата са много добре, а Рибери спечели всичко. И тримата са големи футболисти. Това е най-тежкият избор в историята на "Златната топка", категоричен беше шефът на европейската федерация в интервю за испанския "АС".

"Удължаването срока на гласуването е решение на ФИФА, което включва класирането на Португалия на Мондиал и трите гола на Кристиано Роналдо срещу Швеция. Може би ФИФА го направи, за да угоди на Кристиано (подсмихва се Платини)", сподели мнението си френската легенда."Съгласен съм, че през 2010 година трябваше да спечели испанец. Иниеста, Чави…за мен заслужаваха. Спечели я Меси, който е голям шампион. За мен обаче през 2010 година "Златната топка" трябваше да е за испанец", твърдо заяви Платини.За пореден път трикратният кавалер на "Златната топка" се обяви против въвеждането на технологиите във футбола и се оправда така: "поради същата причина, поради която предпочитам да си говоря очи в очи с човек, а не по телефона"."Вярвам силно, че очите на съдията виждат повече от това, което се появява на машината. Не съм за въвеждането на технология на голлинията, защото след това ще се появи технология за дузпи, за засади…Във Франция въведоха технологиите в ръгбито и е истинска катастрофа. Постоянно се спира мачът. (…) Целият свят се изнервя", обоснова се той.

"Да се въведат технологии в Шампионската лига би струвало 52 милиона евро. Истинска лудост. Прекалено високо цена за един гол фантом. За мен е невъзможно. Блатер е по-възрастен от мен, но е модерномислещ", каза още Платини за "АС".

Снимки: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички