№52

№52

Той е само на 21 години. Висок е 208 сантиметра и през миналия сезон дебютира за италианския Тренто, като заместник на Цветан Соколов. Играе на поста диагонал на разпределителя и от новия сезон твърдо попада в групата за почти всеки мач на тима, който е воден от Радостин Стойчев.

През 2013 година спечели бронзов медал с националния отбор на Италия на световното първенство за младежи до 23 години в Бразилия. Той е европейски шампион с Италия на първенството на Стария континент през 2012 година за юноши.

Името му е Габриеле Нели и се смята за един от най-големите таланти на италианския волейбол. От началото на сезона в италианската Суперлига все още не се е появявал в игра и е твърда резерва на Мартин Немец, но търпеливо чака своя час за изява. Габриеле Нели стъпва здраво на земята със своите огромни маратонки №52 и мечтае скоро да играе постоянно за мъжкия тим на Тренто редом до Матей Казийски.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички