Домусчиев: Не е редно да се нахвърляме само срещу Левски - в Разград черните овци не могат да трошат

Домусчиев: Не е редно да се нахвърляме само срещу Левски - в Разград черните овци не могат да трошат

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев взе отношение по повод изтъпленията на футболни хулигани по родните терени. Босът на разградчани бе на Изпълкома на БФС, след който сподели:

"Не е редно да прехвърляме само върху един клуб всички вини, затова не бих говорил само за Левски. По принцип трябва да се вземат мерки срещу всички хулигани. Навсякъде има черни овци, които трябва да бъдат изведени от стадионите. Левски няма представител в Изпълкома, но не виждам по някакъв начин да са ощетени, независимо от ексцесиите. Ще настоявам за по-сурови мерки, но това няма да касае конкретно Левски, а всички клубове с привърженици, които чупят, трошат. Тези, които искат да трошат, ще трошат навсякъде. Трябва да се вземат мерки. В Разград не могат да трошат", поясни Домусчиев.

На въпрос дали трябва да се отнемат точки в подобни случаи, Домусчиев коментира: „Вижте, защо трябва да наказваме постоянно клубовете. Какво са виновни клубовете. Според мен и полицията трябва да си свърши работата, защото това си е хулиганство. Тези хора трябва да бъдат хванати и съдени.  А след това, и клубовете трябва да намерим форма, да сложим съответните системи, които да разпознават хората с присъди за такива прояви. Така, както е в Румъния, Унгария и други страни", предложи собственикът на орлите.

снимка: Марин Маринов, Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички