Стартира благотворителна кампания на "Сектор Г" - феновете събират пари за 5-годишен сирак

Стартира благотворителна кампания на "Сектор Г" - феновете събират пари за 5-годишен сирак
Фен клуб "Сектор Г" организира благотворителна инициатива, чрез която на мача България - Хърватия ще се събират средства за 5-годишния Иван, останал сирак след трагедията в Горни Лом. Ето какво са решили запалянковците:

Приятели,

Няма човек, който да не е разбрал за ужасната трагедия случила се в Горни Лом. Поредно такова събитие в нашата страна, поредна загуба на човешки животи, пореден ден на национален траур... Какви са причините за инцидента, какво ще се предприеме, за да се избегнат за в бъдеще подобни случаи - на тези въпроси дори и не чакаме смислен отговор - държавата отдавна е абдикирала от основните си задължения. За съжаление на нея не може да се разчита и да окаже адекватна помощ на близките на загиналите. Ето защо е много важно всички българи да си помагаме едни на други в подобни моменти.

В тази връзка Фен клуб "Сектор Г" подема инициатива за събиране на пари по време на мача България - Хърватска. Понеже за нас е непосилно да помогнем на всички близки на жертвите, решихме да концентрираме усилията си в помощ на петгодишното момченце останало пълен сирак. В момента за малкия Иван е останал да се грижи неговият 25-годишен брат. Нашите урни ще бъдат в Сектор "Г" на мача в петък и всеки, който се чувства съпричастен към трагедията на двете момчета, ще може да дари средства. В близките дни след футболната среща ще ви информираме каква е събраната сума и как ще я предоставим на двамата братя.

Призоваваме футболистите на националния отбор да се разберат помежду си и да направят дарение за някои от засегнатите от ужасния инцидент, както и БФС да отдели част от приходите от билети в тяхна помощ. Приканваме и другите организирани привърженици, които ще бъдат в останалите сектори да започнат подобни кампании.

Фен клуб "Сектор Г"

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти