Фалкао vs Рууни vs РВП: как се сравняват тримата?

Фалкао vs Рууни vs РВП: как се сравняват тримата?

Сагата около Радамел Фалкао е на път да намери своята развръзка в последния ден на летния трансферен прозорец с преминаване на нападателя от Монако в Манчестър Юнайтед след силен предхождащ интерес от страна на Ливърпул, Манчестър Сити и Арсенал.

Колумбийският национал си извоюва репутация на един от най-страховитите стрелци в съвременния футбол със средно по гол на 125 минути в последните четири сезона с екипите на Порто, Атлетико Мадрид и Монако. На “Олд Трафърд” той би оформил вълнуващо партньорство с Уейн Рууни и Робин ван Перси. Как обаче се сравнява Фалкао с бъдещите си съотборници? Агенция Опта ни помага да намерим отговор.

ГОЛОВЕ

И тримата нападатели са пословични с редовното вкарване на попадения. В последните три сезона триото вкарва средно по гол на два мача, като лидер е Ван Перси с общо 68 гола. Фалкао го следва отблизо с 63, а и Рууни не е зле с 57.

АСИСТЕНЦИИ

Макар че опъването на мрежата е, естествено, най-важното за всеки нападател, помагането на съотборниците да го сторват също е доста значим показател. По тази причина броят асистенции на всеки стрелец е добър индекс за неговата ефикасност. Фалкао е доста зад Рууни (24) и Ван Перси (21) в тази графа.

ГОЛОВЕ ОТ УДАРИ В ПРОЦЕНТИ

Количеството вкарани положения е вероятно най-важната от всички статистики и тук Фалкао изпъква. Колумбиецът реализира над една четвърт от открилите се пред него ситуации (25.2%). Близо зад него е Ван Перси (22.1%), а леко изостава Рууни (20.8%).

МИНУТИ ЗА ВКАРАН ГОЛ

Фалкао има най-добрия коефициент голове-към-минути за последните три сезона от триото. Той се разписва на всеки 116 минути, докато Ван Перси го прави малко по-рядко (120.3 минути), а Рууни е отново на трета позиция (132.9 минути).

Бен Бъроуз, “Мирър”

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти