Сектор "Г" поиска истината от Томов и Стойчо

Сектор "Г" поиска истината от Томов и Стойчо

Феновете на ЦСКА се обединиха и в обща декларация призоваха председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов и треньорът Стойчо Младенов да започнат да говорят. Запалянковците искат истината за финансирането и бъдещето на отбора. Те също така "съветват" ветерани, "червени бизнесмени", както и "ЦСКА Завинаги", ако не могат да помогнат, да не пречат.

Ето и декларацията на Сектор "Г", която публикуваме без редакторска намеса:

Армейци,

За поредна година, когато наближат летните месеци, бъдещето на ЦСКА започва да изглежда неясно и несигурно. Сегашното ръководство получи огромен кредит на доверие през изминалия сезон, с оглед ситуацията, в която се нагърбиха да поемат клуба. Това не се промени въпреки постоянните информации за нови финансови проблеми и въпреки спомена за случилото се преди 6 години. Последните събития обаче задължават най-сетне да се внесе яснота по въпросите, които вълнуват „червените” фенове. Хората, които всеки ден живеят с мисълта за ЦСКА, имат право да знаят истината за състоянието на любимия си клуб.

На първо място е време ръководството, начело с г-н Томов, да започне да говори с конкретни факти за положението, в което се намира ЦСКА. Даването на обещания започна от първата пресконференция миналия юли, а голяма част от тях не бяха изпълнени. Заговори се за „оздравителна година” , но бюджетът остана почти същият, а в отбора се подвизаваха доста скъпоплатени чужденци, някои от които рядко се появяваха в игра. „Прозрачността” също остана само на думи – така и не стана ясно по какъв точно начин се покрива немалката месечна издръжка на клуба, откъде идват приходите, има ли забавяния в плащанията. И за лаиците беше видно, че Лорънс Дейвис е само подставено лице, а истинската власт е в ръцете на Александър Томов. Обявеният миналото лято кръг от бизнесмени, готови да инвестират в ЦСКА, така и не доби реални измерения. Едва наскоро се обявиха имената на двама-трима по-сериозни бизнесмени. Генералният спонсор също беше нещо, което все се отлагаше в бъдещето и „добрите новини” идваха „другия месец”. При кампанията с акциите активността на привържениците не беше на достатъчно ниво, меко казано – това е факт. Но обещаните едри инвеститори така и не се появиха. Като положителна промяна няма как да отречем представянето на отбора – не само добрите резултати, но и се завръщането на волята и желанието за победа, който накара публиката наистина да чувства тима свой. Също така за наша радост липсваше и най-голямото зло – съмнителните мачове, в които беше замесван отбора при предишни управления. Всички негативи, които са изброени, не са били забелязани едва сега от нас. Напротив. Но именно заради „кредита на доверие”, за да не се създава излишно напрежение и да се пречи на кампанията с акциите, тези неща са били премълчавани. Но сега е време неудобните въпроси да бъдат зададени и ръководството да даде търсените отговори и всички да бъдат наясно с положението, преди да е станало твърде късно.

Обръщаме се и към „ЦСКА Завинаги” – сдружението изгради терените, които обеща, но още от самото начало по неясни за нас причини се въздържаше да помага на самия клуб. Стигна се до недопустима ситуация, в която ръководствата на ЦСКА и на сдружението си общуваха чрез медиите и взаимно си хвърляха обвинения. От сдружението неведнъж са идвали негативни изказвания относно състоянието и бъдещето на ЦСКА. Нали сте големи Армейци, откажете се от приходите от терените и ги дайте в полза на клуба! Призоваваме двете страни да изгладят различията си и да почнат да работят заедно в името на любимия ни клуб. Да стоиш отстрани и само да посочваш грешките и едва ли не да реагираш със задоволство, когато нещата не се получат е жалко и ние не го приемаме, знайте! Това важи и за много ветерани, „червени” бизнесмени, известни привърженици и т.н., които критикуват ръководството и дават съвети в медиите, но помощта им към клуба е нулева. Съветваме ги, ако не могат да помогнат, то поне да не пречат. Съветваме ги приятелски. Не! Задължаваме ги, но този път за последно.

Относно напускането на някои основни футболисти – подобно нещо не може да ни изненада, защото не сме наивници и не живеем с илюзии, че в днешно време са останали много футболисти, за които и друго освен парите има значение. За съжаление много от привържениците са се доказали като наивници, превръщайки в свои любимци наемници, едва след няколко мача. Любимци стават позьори, които са първи пред публиката след всяка победа, но иначе са готови да отидат при пряк конкурент в първенството при първа възможност. За да заслужиш уважението на публиката на ЦСКА е нужно време. Не е достатъчно само да си добър футболист, но и да осъзнаваш какво представлява този клуб. Не е важно кой е първи пред Сектора след победа – важно е кой е там дори и при загуба. Дори и мотивите на Емил Гъргоров да са искрени, има и други начини да се даде гласност на проблемите, без да се напуска клуба в труден момент. Призоваваме, ако има други недоволни футболисти от забавените заплати, премии и т.н., да се махат незабавно или да замълчат веднъж завинаги. По този повод няма как да не споменем мениджъри като Георги Градев, които се изказват като загрижени за клуба, но всъщност единственото, което ги интересува е комисионната след поредния нов договор на техните играчи. В това число можем да включим и някои бивши адвокати на клуба. Обръщаме се и към Стойчо Младенов – време е да чуем и неговата позиция за положението в клуба в този напрегнат момент, както и да коментира слуховете за негово преминаване в Египет.

В заключение искаме да призовем всички, които твърдят, че ги е грижа за ЦСКА и искат да работят за доброто на нашия клуб, най-накрая да се обединят и да започнат да го правят с общи сили. Трудното положение го изисква и това е единственият успешен изход. Не го ли направят, за нас те вече няма да съществуват като личности.

Най-сериозно предупреждаваме, че последствия ще има за тези, които се опитат да прикрият реалното състояние на ЦСКА, за тези, които са поставили личния си интерес пред този на ЦСКА, за тези, които умишлено вредят на ЦСКА...

А ВЪПРОСНИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ОТВЪД РАМКИТЕ НА ТЯХНОТО ВЪОБРАЖЕНИЕ!

Мнението е подкрепено от:

„Фен клуб Сектор Г”, „Офанзива”, „Animals”, „Varna Firm”, „Югозападна Офанзива”, „Torcida Plovdiv”, „Бригада Бургас”, „Горди”, „RLP Пазарджик”, „USF”, „МС”, „Червен Младост”, „Дивизия Монтана”, „Гоце Делчев”, „Армейци Хасково”, „Ultra Front Vratza”, „Boys Vidin”, „Харманли”, „Разград”, „Армейци Карлово”, „Червени шампиони Кюстендил”, „Vendetta Gabrovo”, „Перник”, „Велики Търновци”, „Command Yambol”, „Русе брани ЦСКА”, „U.C.S.H.”, „Армейци Кладница”, „Армейци Троян”, „Червени войни Казанлък”, „Стралджа”, „Чирпань”, и редица други.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти