Иван Иванов: Политиката в ЦСКА е сгрешена

Иван Иванов: Политиката в ЦСКА е сгрешена

Бившият защит­ник на ЦСКА Иван Иванов така и не получи в срок вто­рия дължим му транш от 80 хиляди лева въпреки ог­ромния компромис, който направи. Иг­рач номер 1 на Бъл­гария за 2013 г. обясни пред в."Тема Спорт” какво следва да предприеме.

"Още не са ми платили втория транш. Това трябваше да стане до 10 юни. Получих обаждане от Тодо­ров, че ще си получа парите в четвъртък или петък. Това щеше да е ден-два след крайния срок, но аз се съгласих да изчакам. Но ето че вече е вторник (б.а. - вчера), а още не съм получил дължимото. Обсъ­дих ситуацията с моите адвокати и в крайна сметка стигнахме до ре­шението да настоявам да получа цялата сума (б.а. - 360 хиляди ле­ва). До ден-два ще бъдат подадени нужните документи до международ­ната централа. Обосновката ще е "неспазване на уговорка" от страна на ЦСКА. Направих огромен комп­ромис. Вече съм решил окончател­но да настоявам за цялата сума. Много съм тъжен и огорчен. Смя­там, че когато някой е направил такъв огромен компромис на ръко­водството, то трябва да е коректно към него. Разбирам - да се държат лошо към тези, които са отказали да намалят дължимите им суми, но аз им правя компро­мис в името на ЦСКА, намалявам си парите, а отсрещната страна пак не спазва това, ко­ето сме се договори­ли", огорчен бе Ива­нов.

"Първоначално трябваше да ми платят до 25 май. Аз обаче прецених, че ще им бъ­де тежко до тази дата и им дадох още две сед­мици срок. Той изтече на 10 юни. И дотогава не платиха. Седмица по-късно не е преведено нищо", допълни бранителят.

Той коментира и напускането на Емил Гъргоров и Джаксън Менди. "По тази тема си писах с Гърго­ров. И той ми каза такива неща, ко­ито няма да се харесат на хората в ЦСКА, ако сега ги споделя пред вас. Ситуацията не е чак толкова зле, може да се оправи. Но е нужен точ­ният човек за треньор и собственик на клуба. Политиката, която се во­ди, е толкова сгрешена, че няма накъде повече. Томов и Тодоров, както и Стойчо Младенов, правят селекцията и всичко. ЦСКА може да се оправи и с тези хора, но трябва напълно да се промени начинът на работа. Не може в изключително тежката криза треньорите и футбо­листите да взимат такива заплати. Като се има предвид какво е състо­янието на клуба, трябва да разбе­реш, че е нужно да се наблегне на съвсем друга селекция", допълни още Иван Иванов.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички