Бадема разкри защо си тръгна от ЦСКА

Бадема разкри защо си тръгна от ЦСКА

Доскорошният ас на ЦСКА Емил Гъргоров проговори, след като напусна клуба. Бадема даде интервю пред БЛИЦ, в което разкри много истини за ситуацията в тима.

-Емо, здравей! Удобно ли е?

-(въздъхва). Здравей, удобно е и знам какво ще ме попиташ?

-Какво ще те попитам?

-Защо избяга от ЦСКА?

-Ами мисля, че това е най-точният въпрос, който всеки би ти задал. Нали?

-Знаеш ли, съвсем скоро ще дам пресконференция. Голяма пресконференция, на която ще разкрия много неща.

-Преди въпросната пресконференция би ли отговорил на няколко въпроса. Твоето име е най-актуално в момента…

- (прекъсва ме)… след моето бягство от ЦСКА. Само че за мен това не е бягство. Аз си тръгнах. И не заради това, че ламтя за пари. Не и защото се скарахме със Стойчо Младенов.

-Всъщност, скарахте ли се?

-Да, скарахме се. И него сигурно го боли. Той ми каза доста остри неща. Аз също му реагирах. Но не Стойчо е главният виновник да си тръгна.

-Кой е главният виновник?

-Те са двама. Аз ги наричам хубавци. Заради тия двама хубавци взех това решение. Не си мислете, че ми е било лесно. Знаете ли откога стискам зъби. Не от ден, не от два, а от месеци. Сега ще ме попиташ кои са двамата хубавци, ама мисля, че се сещаш. Това са Сашетата. Лъжи, лъжи и само лъжи. Ето я истинската причина, за да си тръгна. Знаеш ли, аз не съм сребролюбец, не съм лаком. Аз се дразня и побеснявам, когато ни лъжат. Когато ни правят на малоумници. Чашата на търпението преля преди лагера в Боровец. Каза ни едното Саше, че този път няма да има забавяне и че ще се плати навреме. Другото Саше обяви същото. Но се оказа, че пак ни будалкат. Заради тия двамата се изпокарах с човека, който ми е помогнал много в ЦСКА. Стойчо Младенов имам предвид. Заради тия двамата се махнах от отбора, който е на сърцето ми. Но, повярвайте ми, за мен ЦСКА не е ЦСКА, когато тия са на власт. В началото не бе така, но после, като взеха да ни финтират, взехме д агубим търпение. Не мога да гледам как колегите ми тренират без желание и чакат да си получат парите. Онзи ден идва при мен Тони Силва и ме пита: „Бадем, Бадем, кога пари?“. Това младо и изключително талантливо момче е едно от многото, които са лъгани. Не може да не се плаща с месеци на лекарите, на масажистите и на треньорския щаб. Ние не сме вземали два месеца пари, а те чакат по половин година, та и повече. Та масажистите и те са хора. И то важни хора в един отбор. Но ония лъжат, лъжат и в същото време се изтупват пред камерите и говорят, че сме европейски клуб, че ще ставаме шампиони, че ще атакуваме Лига Европа. Смешно е, жалко е, ужасно е.

-От думите ти и от поведението ти усещам, че те боли…

-Боли ме. Сърцето ми се късаше, когато си събрах багажа. Но нямах избор, защото не издържах повече. Всяко нещо си има граници и в един момент търпението ти се изчерпва. Изпарява се.

-Казват, че предварително си скроил плана, за да си тръгнеш, консултирайки се с мениджъра Георги Градев?

-Не, не… Аз не съм престъпник, моля те. Нищо не съм скроявал. Просто ми писна. Ще ми повярваш ли, че при мен не толкова парите са на преден план, а отношението, честността и мъжката дума.

- Добре, но не смяташ ли, че ЦСКА е в криза. Няма пари. Ситуацията е тежка.

- Чакай, чакай. Аз като се върнах миналото лято, да не би парите да са извирали от „Армията“?. Тогава знаех, че има проблем, знаех, че ще има забавяния на заплатите, но дойдох и подписах. Направих го не заради парите, а заради ЦСКА. И въпреки проблемите, въпреки всичко си затварях очите. Колективът ни беше страхотен. Стойчо бе овладял съблекалнята. Но сега, заради тия двамата хубавци, съблекалнята е на път да рухне. А тогава ще стане най-страшното. Мога да ти разказвам с часове за такива случай, от които лошо ще ти стане. Това са случаи с участието на Сашетата…

-Сега накъде?

Досега знаеш ли какво правех. Писах си във Фейсбук с фенове на ЦСКА. С десетки фенове. И те това ме питат. Но аз знам, че те ще ми простят и че ме разбират. Ще бъда откровен – чакам вариант за чужбина. Но искам да уточня – ако не бяха лъжите на Сашетата, никъде нямаше да ходя.

- А Ботев (Пд)?

- Никой не ме е търсил от Пловдив. Нито Любо Пенев, нито някой от шефовете.

- Има ли вероятност някой ден да се завърнеш в ЦСКА?

-Едва ли… Не знам дали ще се завърна, но искам колкото се може по-скоро ЦСКА да стъпи на краката си. Да стъпи с помощта на истински бизнесмени, а не с тия двамата хубавци. Ако всичко бе наред, щяхме да имаме още по-силен отбор тази година. Маркиньос се върна, Тунчев и Камбуров - също. Миналия сезон бяхме втори, сега нямаше кой да ни спре. Ама се оказа, че има. Сашетата ни спряха. Бях откровен, макар че има още какво да кажа. Това е всичко...

Румен Илиев, БЛИЦ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти