Окончателно: Робертланди Симон ще играе в Република Корея

Окончателно: Робертланди Симон ще играе в Република Корея

Кубинската волейболна звезда Робертланди Симон през следващия сезон ще играе в шампионата на Република Корея. Новината съобщи личният агент на централния блокировач Сергей Макаров.

"Симон ще продължи кариерата си в Република Корея. Ние бяхме много заинтересовани да дойде да играе в руския Факел (Новий Уренгой). Клубът му направи много добро предложение. ние дълго работихме върху бъдещият му договор, но не всичко зависеше от нас и Факел. Робертланди имаше задължения към Пиаченца, за който игра през последния сезон. Ние предлагахме всякакви варианти на президента на италианския клуб, но той избра Симон да продължи кариерата си в Република Корея. Симон имаше много добри взаимоотношения с кубинските волейболисти, които са играли в руската Суперлига и чу от тях много добри неща за страната и отбора. Той имаше желание да дойде и да играе тук, не го притесняваха и разстоянията. Той разбра, че шампионатът на Русия е най-силният в света. Но не всичко зависеше от него. Ние обаче не затваряме "руската" врата за него", заяви Сергей Макаров.
Матей Казийски в идеалния отбор на Мондиал 2014 
През изминалия сезон Робертланди Симон спечели Купата на Италия с Копра Елиор (Пиаченца), а после стана и втори с катарския тим на Ал Райан (Доха) на световното клубно първенство в Бело Оризонте.

Очаква се Робертланди Симон да получава по 1 милион долара на сезон в Република Корея.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички