Хуанторена: Исках да се върна в Италия, но Халкбанк ми направи най-доброто предложение

Хуанторена: Исках да се върна в Италия, но Халкбанк ми направи най-доброто предложение

Кубинският волейболист Османи Хуанторена, който през изминалия сезон стана шампион, носител на Купата и Суперкупата на Турция и игра на финала на Шампионската лига с турския Халкбанк (Анкара), обяви че и през следващия сезон ще играе за първенеца на Южната ни съседка.

"Исках да се върна в Тренто или поне в Италия. Имах контакти с отборите на Модена, Мачерата и Перуджа, но най-доброто предложение дойде от турския Халкбанк. Ние направихме с този отбор великолепен сезон и ще продължим и през следващия в същия дух. Ясно е обаче, че бих искал да се върна в Италия", заяви Османи Хуанторена в интервю пред Никола Балдо в "Гадзета дело Спорт".

"Надявам се, че и през следващия сезон Халкбанк ще има силен отбор. Разбира се такъв състав като през изминалия сезон, няма да бъде, но клубът има амбициозни планове. Ще има големи изменения", добави Хуанторена.

ТУРЦИЯ
"След като 5 години живях в Тренто, животът в Анкара не ми се видя много лесен. После свикнах с живота и културата на тази страна. Нивото на волейбола в Турция постоянно се подобрява и ще продължи да расте. Има 4/5 отбора, които са на високо ниво, а останалите са една стъпка по-надолу. В тази страна се инвестира в силни играчи. Надявам се, че скоро италианското първенство ще се възстанови икономически и ще запази най-добрите играчи. Четох във вестниците, че Цветан Соколов също може да заиграе в Халкбанк, но не знам дали е така. Надявам се да имаме добър отбор, но не колкото през изминалата година, след като Халкбанк напуснаха Митар Джурич, Матей Казийски, Рафаел и старши-треньорът Радостин Стойчев. Но мисля, че ще имаме добър отбор. До колкото знам се разговаря да бъде привлечен за треньор Глен Хоуг, който е добър треньор. Ще видим какво ще се случи през следващите дни", продължи Османи Хуанторена.

ТРЕНТО
"През тези години създадох специална връзка с Тренто. Аз съм в добри отношения с всички и наистина и харесва да живея там. Ако утре от отбора ми се обадят и ме помолят да се върна отново ще приема. Семейството ми се чувства добре в там, дъщеря ми е родена в Тренто, а и извън волейбола животът е хубав. Аз също се прибирам тук и ще остана дълго свързан с града, въпреки че сега няма да играя за Диатек Трентино, Тренто ще ми бъде отправната точка в Италия. Четох че, в Тренто може да дойдат  Радостин Стойчев и Матей Казийски, не знам дали това ще стане, но съм сигурен, че ще се направи възможно най-добрия бюджет на клуба за следващия сезон. Надявам се да влязат един или повече спонсори в клуба и Тренто да продължава да бъде важен центъра за волейбола в Италия", коментира още кубинецът с италиански паспорт.

ИТАЛИЯ - КУБА
"По-рано бях говорил с Мауро Беруто да играя в националния отбор на Италия, но след това имаше ситуация, която възникна в Куба. Засега може би няма шанс отново да играя за националния отбор на Куба, но се надявам един ден да мога отново да играя за моята страна заедно с Робертланди Симон и другите волейболисти, въпреки че за мен май ще е късно", откровен бе Османи.

БЪДЕЩЕТО
"Моята цел е да изиграя още няколко сезона в италианската Серия А1 (б.р. говори се, че  Хуанторена вече има предварително споразумения с Модена за сезона 2015/2016) и след това ми се иска да се пробвам в плажния волейбол, ако тялото ми позволи. Обичам плажа, играе ми се, а дори и сега тренирам на пясък всеки ден, така че няма да е нещо толкова ново за мен", говори за бъдещето си Хуанторена.

ФЕНОВЕТЕ НА ТРЕНТО
"По време на сезона се бе създала надежда да се върнем в Тренто заедно с Рафаел, но след това за съжаление нямаше условия за това. Искам да изпратя голяма прегръдка на всички фенове за тяхната близост, през последните години, а дори и в последните месеци, когато голям куп от тях дойдоха нарочно в Инсбрук, за да поздравят всички нас, които играехме в Халбанк през последния сезон. За нас беше голяма тръпка. Всички от тях ще останат в сърцето ми и аз се надявам, че един ден пътищата ни ще се срещнат отново", завърши Хуанторена.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички