Слухове пращат Цецо Соколов в Мачерата

Слухове пращат Цецо Соколов в Мачерата
Звездата на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов може да заиграе от следващия сезон в тима на Кучине Лубе Банка Марке (Мачерата) според информация от блога на Джан Лука Пазини в "Гадзета дело Спорт".

Има вероятност българският диагонал и да остане в състава на настоящия шампион Диатек (Тренто), ако отборът бъде подсилен. Има индикации, че ако се намерят нови спонсори, кубинският посрещач Османи Хуанторена и бразилският разпределител Рафаел Де Оливейра ще се завърнат в Тренто, след като сега играят под наем в турския Халкбанк (Анкара). Това със сигурност ще увеличи амбициите на трентинци за следвашия сезон и ще накара Цецо Соколов да остане. 

В противен случай за българинът може да се появят други варианти, като един от тях е именно Мачерата. Почти сигурно е, че звездата на Мачерата Иван Зайцев ще напусне тима и ще подпише с руския гранд Динамо (Москва). Това ще принуди ръководството на Мачерата да търсят друг основен диагонал, като освен Цецо Соколов, кандидати са сръбският национал Александър Атанасийевич, който прави много силен сезон в Перуджа, и националите на "Скуадра адзура" Лука Ветори от Пиаченца и Джулио Саби от Молфета. За Саби дори се говори, че вече е подписал предварителен договор с Мачерата.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички