Казийски най-добър посрещач в ШЛ! Тетюхин MVP

Казийски най-добър посрещач в ШЛ! Тетюхин MVP
Българската звезда Матей Казийски бе обявен за най-добър посрещач на завършилата преди малко финална четворка на волейболната Шампионска лига в Анкара. Казийски се представи много силно на посрещане на полуфинала и финала и завърши със страхотните средно 93% позитивно и 82% перфектно.

Въпреки, че неговият Халкбанк загуби финала от руския гранд Белогорие (Белгород), турският тим прибра още две от индивидуалните награди - бразилският разпределител Рафаел Де Оливейра за най-добър на своя пост и Емре Батур за най-добър изпълнител на сервис. За най-полезен играч (MVP) на турнира пък бе определен 38-годишният опитен посрещач Сергей Тетюхин пт шампиона Белогорие, който игра невероятно през двата дни и имаше основна заслуга за спечелването на титлата. Шампионите взеха още една от индивидуалните призове, а именно за най-добър посрещач на Дмитрий Мусерский.

Останалите награди отидоха при Михал Ласко за най-добър реализатор и Дамиан Войташек за най-добро либеро от полския Ястрежебски Вегиел, който спечелите бронзовите медали, и при Максим Михайлов за най-добър нападател и Александър Волков за феърплей от руския Зенит (Казан).

Индивидуални награди от финалната четворка на волейболната Шампионска лига в Анкара:
Най-полезен играч (MVP): Сергей Тетюхин (Белогорие)
Най-добър реализатор: Михал Ласко (Ястрежебски)
Най-добър нападател: Максим Михайлов (Зенит)
Най-добър изпълнител на сервис: Емре Батур (Халкбанк)
Най-добър блокировач: Дмитрий Мусерский (Белогорие)
Най-добър разпределител: Рафаел Де Оливейра (Халкбанк)
Най-добър посрещач: МАТЕЙ КАЗИЙСКИ (ХАЛКБАНК)
Най-добро либеро: Дамиан Войташек (Ястрежебски)
Награда за феърплей: Александър Волков (Зенит)

Още от Волейбол

Виж всички