Стоичков гола глава, ако Барселона не стане шампион (видео)

Стоичков гола глава, ако Барселона не стане шампион (видео)

Навръх 24 май - празника на светите братя Кирил и Методий, Христо Стоичков може да изпълни свое обещание отпреди 21 години. През 1994 г. преди световното той обяви, че ще си обръсне главата, ако българският национален отбор падне от Нигерия. Последва разгром 0:3, но бъдещият носител на “Златната топка” не отвори дума за обещанието. Той беше заместен от шестима журналисти от специалното издание на “24 часа”, които лъснаха кубетата вместо него.

Сега обаче Стоичков изглежда напълно сериозен и отговорен. Той даде обещанието в ефира на предаването “Спортна република” на американския канал “Унивисион Депортес”. Българинът работи там вече година и половина и зрителите много го харесват.

Предметът на баса бе титлата в испанското първенство. Стоичков е толкова сигурен, че новият шампион ще е Барселона, че заложи косата си. Негов опонент бе колегата му Едгар Мартинес, с когото често си хващат басове, а Камата засега губи 1:2.

По време на световното Ицо първо влезе в ролята на домашна прислужница на Мартинес - изглади му ризата, изми му колата и мина една прахосмукачка в студиото, а след това си боядиса косата в цветовете на мексиканското знаме. Все пак взе частичен реванш при загубата на Мексико от Холандия и епилира единия крак на колегата си в директен ефир.

“Христо, Реал не е загубил шансове за титлата. Роналдо пак ще започне да вкарва”, каза Едгар Мартинес в предаването.

“Нали знаеш гробището на Франко до летището? Когато се вдигнат оттам, тогава и Реал ще успее да се възстанови. А Роналдо играеше прекрасно, но преди да се раздели с Ирина Шейк”, отвърна Стоичков.

Ето приблизителен превод на видеото:

Тъй като в целия запис поне 20 пъти се повтаря думата crack , се налага накратко да обясним: така наричат изключително талантлив футболист, завършен играч, който владее всичко – добър удар, точност, скорост; това е като синоним на „велик“. В момента “cracks” са Меси и Роналдо, за такава категория говорим.

Водещият на "Спортна република" Едгар Мартинес на няколко пъти се обръща към Стоичков с думата crack, обявява го като „el crack de cracks” , нещо като велик между великите и уточнява, че той е техният специалист по Европейски футбол.

Водещ: Христо, как си, ще успее ли Реал (Мадрид) да излезе от кризата?

Христо: Гробището на Франко. Знаеш ли къде се намира това гробище на Франко? До летището, така ще се вдигне Реал Мадрид тази година.

Водещ: Христо, не говори така (буквално казва „не бъди палячо, клоун“), бъди сериозен. Реал (Мадрид) още не е ликвидиран.

Христо: Ликвидиран е, мъртъв е.

Чуват се възгласи от студиото. Стоичков се обръща към тях:

Христо : Ирина, ще се оплачем. Когато беше с Роналдо (явно има предвид руската манекенка Ирина Шейк), той беше в перфектна форма, феномен – Златна топка и т. н. Сега не му се получава - не влиза, не може, пада, не му подават. Просто не става.

Водещ: Просто сега преминава през лош момент.

Христо : - И този лош момент ще продължи дълго за него.

Чува се глас, очевидно принадлежаща на някоя от "сенаторките" - така наричат красивите репортерки на предаването: "Обичам те, Кристиано!"

Водещ: Всички обичат Кристиано Роналдо, спокойно. В крайна сметка сега Барселона минава през добър период, но първенството все още не е решено. Съгласен ли си?

Христо: Две точки сме напред. В момента сме 2 точки отгоре. И съвсем скоро идва мача на Ноу Камп, и там ще видите (възглас и пляска с ръце)

Водещ: Всъщност една точка. Христо, сигурен ли си, че Барселона ще е шампион?

Христо: Абсолютно, Барселона ще е шампион. И този път залагам здраво, каквото кажеш.

Водещ: Косата?

Христо: Да си избръсна главата? Добре, съгласен, приемам.

Водещ: Това остава записано.

Христо: Да, остава записано.

Водещият му благодари. Накрая се чуват викове от студиото : Булгаро, булгаро!

Едуард Папазян, "24 часа"

Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички