Ман Сити продължава да надгражда свръхмодерната си база

Ман Сити продължава да надгражда свръхмодерната си база

Ръководството на английския шампион Манчестър Сити планира да продължи с мащабните инвестиции в базата на клуба. Както е известно, в края на миналата година "гражданите" представиха новата си ултрамодерна база, която приютява както първия отбор, така и цялата школа на клуба. Новото съоръжение, което струва на арабските шейхове повече от 200 милиона английски лири, вече се използва с пълни сили от всички формации на шампионите, но въпреки това  ръководството на "гражданите" вече обмислят как да подобрят още повече вече построеното от тях. За целта босовете на клуба са внесли в община Манчестър своите планове за изграждане на електроцентрала, която да захранва нуждите на тяхната база.
Най-модерната тренировъчна база в света 
Новата база на "гражданите" изразходва изключително много електроенергия и желанието на Манчестър Сити е към нея да бъде изградена централа, която да захранва нуждите й, а освен това да бъде от полза и на целия квартал, в който се намира. Предложението на босовете на "гражданите" е освен захранването на "Етихад Стейдиъм" и клубната база, новата централа да снабдява с ток и сградите от квартала срещу по-ниски цени на електроенергията за местните.
Най-модерната тренировъчна база в света 
"Клубът очаква сериозно повишение на потреблението на ток и не искаме да изразходваме цялата енергия на региона. Освен това ще предлагаме на местните хора електричество на по-ниска цена, така че всички печелят. Както знаете, в базата ни се очаква да бъде построен и хотел, което ще изисква още по-голямо потребление на ток", коментираха от ръководството на Ман Сити.

Още от Футбол свят

Виж всички