Краев пред Sportal.bg за пробите в Юве: Три неща ме впечатлиха в този велик клуб

Краев пред Sportal.bg за пробите в Юве: Три неща ме впечатлиха в този велик клуб

Най-голямата надежда на Левски Божидар Краев коментира пред Sportal.bg престоя си в Торино, след като изкара тридневни проби в световния гранд Ювентус. Футболистът на “сините” тренира под ръководството на световния шампион от 2006 година с Италия Фабио Гросо, който стана доволен от видяното. Талантът от Враца дори отбеляза едното попадение в двустранната игра във вчерашното занимание при успеха с 2:1 на неговия състав.
Славия победи Левски с 3:1 
“Много съм щастлив и доволен от видяното. Беше незабравимо за мен да се доближа до едни от най-големите звезди във футбола и да почувствам атмосферата в най-титулувания клуб в Италия. Всички се държаха много добре с мен, но повече няма какво да кажа. Другото е въпрос на преговори между двата клуба – Левски и Юве. Какво ме впечатли най-много? Много неща, но три ми се запечатаха в съзнанието. Първо уважението и респекта към треньора. Никой не казва дума,  а само се слуша и изпълнява по време на тренировка.  Второто е възпитанието: Как всички в базата поздравяват останалите. Няма значение дали е Буфон или са най-малките юноши, като минеш през треньори и хора от администрацията в клуба. Във футболно отношение това, което най-много ме впечатли е, че се налага стилът на първия тим, с обръщане на топката много бързо от единия на другия фланг. Това се повтаря непрекъснато и ежедневно”, заяви Краев.

“Това е голям опит за мен и съм сигурен, че ще ми бъде много полезно за бъдеще. За пореден път видях, че трябва много, много работа, за да постигнеш мечтите си и целите си. Разбира се, че бих се радвал да играя в един от най-великите клубове и всеки футболист в България и дори в света мечтае за това", допълни младокът.
Славия победи Левски с 3:1 
"Аз обаче тепърва започвам да играя професионален футбол. Имам прекалено много хляб да изям и много неща да науча, за да може един ден да стигна това ниво. Едва на 17 години съм и съм горд от факта, че съм играч на Левски. Неслучайно подписах договор за три години наскоро”, напомни вкаралият хеттрик в своя дебют от първата минута за Левски в Купата на България.

Дори в Торино Краев не пропуска всеки един свободен момент да следи какво се случва с Левски. ”Следях колкото беше възможно за ситуацията в моя клуб. Разбрах също така, че Димитър Димитров няма да става треньор. Дали ще остане Георги Иванов или ще дойде друг, нямам идея. Със сигурност мога да кажа, че имам голямо уважение към Гонзо, който ми даде шанс да играя в най-големия български клуб. Той ми се обади няколко пъти да ме подкрепи и пита как вървят нещата в Торино, но не сме коментирали нищо относно случващото се в клуба”, споделя юношеският национал набор 1997 година, които има договорени проби и с шампиона на Англия.
Славия победи Левски с 3:1 
“Що се отнася до Манчестър Сити, още нямам представа кога ще пътувам на пробите в Англия. Това ще стане ясно съвсем скоро. Сега ще искам да си почина няколко дни за Коледните празници, след което ще видим”, коментира Краев пред Sportal.bg преди полета си към България. Халфът се завръща в София с полет от Рим късния следобед.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички