Световните шампиони от Полша се оплакаха от 9-часово пътуване от Варна до София

Световните шампиони от Полша се оплакаха от 9-часово пътуване от Варна до София

Организацията на европейското първенство по волейбол в България не може да се нарече перфектна, обявиха полските медии, след като световният шампион Полша пътува девет часа с автобус от Варна до София.

"Пътуването до София отне повече време, отколкото се очакваше. Някъде около девет часа. На всичкото отгоре по пътя имаше инцидент, пътят беше затворен и се оказахме в трафик, а това удължи пътуването", заяви говорителят на отбора Мариуш Шишко, цитиран от sport.pl.

Ден преди отпътуването от Варна поляците имали два избора - или полет в 6 часа сутринта, което означавало "да се събудим посред нощ", или с автобус.

"Избрахме да пътуваме с автобус, трябваше сами да се оправяме, не беше лесно. Освен това трябваше да организираме всичко в неделя, но, слава Богу, пристигнахме без инциденти в София", добави той.

От организационния комитет на първенството коментираха, че поляците са отказали предложените им варианти за транспорт и са искали сами да се оправят. Белгия например е избрала да пътува с автобус веднага след неделния си мач със Словения.

"Вчера, когато пристигнаха, нямаха никакви оплаквания. Дори бяха доволни, че сме им дали нов час за тренировка в голямата зала и изглеждаха в добро настроение", коментираха от организационния комитет за "Дневник".

"Ние нямаме вина, че те не разчитаха на предложените от нас варианти, а предпочетоха да се оправят сами. Този автобус, с който са пътували, дори не е подсигурен от нас", добавиха оттам.

Поляците, които спечелиха група С във Варна, днес почиват, а утре ще играят с победителя от мача между Словения и Холандия за четвъртфиналите.

Като организатор на финалната фаза България е длъжна да осигури чартър за отборите, които ще пристигнат от Италия.

Още от Волейбол

Виж всички