Гледай на живо

"От дузпа в тъч" с Филип Кръстев, Светослав Дяков, Галин Иванов и Георги Илиев

Заблудихме вратаря на България при първия гол, радва се Хакан Чалханоолу

Заблудихме вратаря на България при първия гол, радва се Хакан Чалханоолу

Турция отбеляза 8-а победа в последните си 10 приятелски мача, а за Фатих Терим това е среща номер 111 като национален селекционер в неговите три периода. Но в общ план България продължава да има превес в статистиката, най-вече базирана на 30-те, 40-те и 50-те години. Снощи двата отбора изиграха 23-ия мач по между си, като България има 10 победи, Турция вече има 7, а равенствата са 6. Головата разлика е 43-36 в полза на България.

Снощното 4:0 е най-убедителната победа на турския национален отбор над България в историята на съперничеството между двете страни.

"Спечелихме, защото бяхме по-концентрирани от България. Доволен съм от първия си гол, наистина му се насладих, коментира Бурак Йълмаз, който се разписа за 3:0 и за 4:0.

"Искахме да заблудим вратаря на България при фаула за първия гол и успяхме. Аз бях почти сигурен, че ще отбележа, защото вратарят не ми се струваше сигурен при фаула. Затова казах на Бурак Йълмаз, който искаше също да стреля, да ми я остави и съм щастлив, че вкарах, разказа футболистът на Байер (Леверкузен) Хакан Чалханоолу за първото попадение.

Още от БГ Футбол

Виж всички