Хосе Бакеро: Първоначално се чудех какво правя в леглото с този българин

Хосе Бакеро: Първоначално се чудех какво правя в леглото с този българин

Бившият съотборник на Христо Стоичков и добър приятел на българина, Хосе Мария Бакеро е щастлив да бъде част от празника на легендарния номер 8. "Много пъти съм идвал в България и затова днешният ден не е толкова специален за мен. Ние сме добри приятели, споделяли сме много моменти заедно", заяви бившият играч на Барселона на официалната пресконференция преди утрешния мач.

"Години наред сме споделяли една стая. Спали сме заедно по-често, отколкото с половинките си. (…) Никога не бях играл с чужденци преди да се срещна със Стоичков. Бяхме заедно в една стая и се запитах: "Какво правя с този българин в леглото? Не говори испански, винаги е сърдит, яде само пържени картофи. Спомням си как ме слушаше със захлас, когато говорих на баски език с моето семейство", разкри той.

Номер 8 с официална пресконференция с част от звездите за юбилея Ексиграчът е сигурен, че великият Йохан Кройф ще гледа от небето утрешния мач. "Кройф ни научи да се наслаждаваме на играта, да страдаме и това ни направи по-силни. Йохан винаги ще е част от нас", каза още Бакеро.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА

Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg

Още от Футбол свят

Виж всички