Георги Пеев прекрати договора си с Амкар след грандиозен скандал, приключи с футбола

Георги Пеев прекрати договора си с Амкар след грандиозен скандал, приключи с футбола

Полузащитникът на първодивизионния руски футболен отбор Амкар, българинът Георги Пеев заяви, че си е прекратил договора с клуба и смята да завърши кариерата си, пише руски спортен вестник в днешния си брой. Пеев отбеляза, че причина за това е конфликтът с главния треньор Гаджи Гаджиев след полуфиналния мач за купата на Русия против Зенит /1:1, с дузпи 3:4/.

"След този мач въобще приключих с футбола, отказах се да играя повече, каза Георги Пеев. Няма да играя повече за Амкар, договорът с клуба е прекратен. След мача със Зенит ние се скарахме жестоко с треньора. Веднъж търпях, втори път вече няма да търпя", заяви Пеев.

Той разказа и подробности за скандала с главния треньор Гаджи Гаджиев:

"В края на мача със Зенит аз се затичах да изпълня ъглов удар, защото това е моя работа, и в този момент Гаджиев извика, че ти няма да подаваш, а Джикия. Футболът се прави от малки неща, това е дребно нещо, но е важен психологически момент. Минута до края на мача и той показва, че аз съм недостоен да изпълня ъглов удар, или аз правя лошо това.

След мача в съблекалнята, когато той започна да вика защо аз не му подавам ръка, аз отговорих, че ти имаш вина за моята невкарана дузпа, когато аз не чувствам доверие от твоя страна. Той отговори грубо. Аз също. Така започна всичко. Имаше момент в мача с Динамо, когато той беше недоволен как съм му подал ръка. Това беше първият момент", добави бившият национал на България.

"Премълчах тогава, аз не можех да повярвам за какво даже върви разговорът. Моят отговор беше гол на Анжи. След мача със Зенит отново стана същото. След мача напуснах разстроен терена, не подадох ръка, просто приветствах запалянковците и влязох в съблекалнята. И той влезе в съблекалнята и пред всички започна да крещи: "Ти кога ще се научиш да подаваш ръка!". И започнаха псувни на майка. И аз станах и реагирах също така. Беше много некрасиво", завърши Пеев.

Още от Футбол свят

Виж всички