Шок в Бундестима - успокояват футболистите след трагедията в Брюксел

Шок в Бундестима - успокояват футболистите след трагедията в Брюксел

Поредните атентати в Европа - тези в Брюксел от днес, могат да повлияят психологически върху футболните национали на Германия. Директорът на отбора Оливер Бирхоф обясни, че предстоят разговори с избраниците на Йоахим Льов, за да не бъдат те афектирани от информациите за случилото в белгийската столица.

Както е известно до момента, при три взрива - два на летището в Брюксел и един в метрото, има потвърдени загинали 34 души и над 198 ранени.

Световните шампиони са особено чувствителни на тази тема, защото те бяха потенциална мишена на терористите в Париж от 13 ноември. Тогава, по време на контролата с Франция на "Стад дьо Франс", камикадзета се опитаха да влязат на стадиона и да се самовзривят. Те обаче бяха спрени на входа.

Целият футболен отбор на Германия и съпътстващите го официални лица и персонал изкараха нощта в съблекалните на "Стад дьо Франс". Ужасът обаче не приключи, защото три дни по-късно Германия трябваше да приеме Холандия за спаринг в Хановер. Срещата обаче беше отменена заради получена информация за подготвяна нова атака на екстремисти. По-късно стана ясен и планът на терористите за действие на "HDI Арена" в Хановер - няколко от тях щели да задействат взривни устройства сред публиката, а друг щял да заснеме цялото това нещо на видео.

В момента "Маншафтът" се подготвя за контроли с Англия в Берлин в събота и с Италия в Мюнхен на 29 март.

Още от Футбол свят

Виж всички